Шофьорът на училищен автобус от Вълчи дол, засечен да вози

...
Шофьорът на училищен автобус от Вълчи дол, засечен да вози
Коментари Харесай

Уволниха пияния шофьор, превозвал ученици

Шофьорът на учебен рейс от Вълчи дол, засечен да вози деца пийнал, към този момент е дисциплинарно уволнен, заяви зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

55-годишният водач бе спрян от униформените в град Вълчи дол към 14:00 часа на 12 ноември. Проверката с дрегер сподели 1,99 промила алкохол в кръвта. Мъжът минал медицински обзор преди да седне зад кормилото, само че не е бил тестван за алкохол преди работа. Причината е, че в учебното заведение не разполагат с дрегер.

" Шофьорът е чиновник на Община Вълчи дол. Той е правилен, порядъчен, виновен и обстановката, в която той изпадна за нас в действителност е доста огромна изненада. Имам информация, че той е дисциплинарно уволнен ", сподели зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева пред NOVA.

Вчера схванала от кмета за случая. По думите й водачът бил желан за екскурзии. Децата го харесвали, а и учителите го предпочитали.

" Лично аз го видях. Не ми направи усещане да е несъответстващ. Държеше се напълно обикновено. Изглеждаше изтощен, само че никога не е бил несъответстващ ", разяснява зам.-директорът на учебното заведение Пенка Стоянова.

След случая от общината дават обещание да засилят контрола над водачите на учебни рейсове. А против водача е формирано бързо полицейско произвеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР