Шофьорът на румънския автобус, катастрофирал на пътя Русе - Велико

...
Шофьорът на румънския автобус, катастрофирал на пътя Русе - Велико
Коментари Харесай

Шофьорът на румънския автобус е обвиняем за катастрофата на пътя Русе - Велико Търново

Шофьорът на румънския рейс, аварирал на пътя Русе - Велико Търново е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност поради превишена скорост неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Това оповестиха от окръжната прокуратура във Велико Търново на брифинг.

Шофьорът е турски жител и поради това, че има заплаха да се укрие, прокуратурата ще изиска от съда да му бъде наложена мярка задържане под стража за 72 часа.

" Цял ден и през нощта не престават да се правят процесуално следствени дейности от следователите на НСЛС с дейната поддръжка на следствения отдел на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. Събрани са задоволително доказателства за виновност на разположение, което е привлечено към наказателна отговорност. Това е водачът на рейса ", оповестиха от търновската прокуратура.

Намерени са елементи от устройство, следва проверяващите да дефинират дали е тахограф и дали съдържа някаква информация. Тепърва ще се обяснява и каква скоростта на рейса. Проведени са голям брой дейности по следствието, настрана са извършени разпити на всички потърпевши.



На този стадий няма доказателства за покачване на обвиняване на водача на леката кола. Не беше дадена изясненост и дали пътната настилка е една от аргументите за злополуката.

При злополуката починаха четирима души - трима румънски и един турски жител. Румънските туристи късно нощес се прибирали от екскурзия в Истанбул към Букурещ. На основния път Велико Търново – Русе, при село Куцина, рейсът им се удря в спряла на пътя кола, в която нямало хора, а по-късно се блъска в крайпътно дърво.

Една от версиите за случая е неприятната настилка и неналичието на знаци по правата, на която пътните произшествия са всекидневие. Тази заран стана ясно, че компанията транспортьор и документите на водача са изрядни, а оживелите румънски туристи са превозени към родината си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР