Шофьорът на румънския автобус, катастрофирал на пътя Русе - Велико

...
Шофьорът на румънския автобус, катастрофирал на пътя Русе - Велико
Коментари Харесай

Шофьорът на румънския автобус е обвиняем за катастрофата на пътя Русе - Велико Търново

Шофьорът на румънския рейс, аварирал на пътя Русе - Велико Търново е рривлечен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност поради неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Това оповестиха от окръжната прокуратура във Велико Търново на брифинг.

Шофьорът е турски жител и поради това, че има заплаха да се укрие, прокуратурата ще изиска от съда да му бъде наложена мярка задържане под стража за 72 часа.

" Цял ден и през нощта не престават да се правят процесуално следствени дейности от следователите на НСЛС с дейната поддръжка на следствения отдел на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. Събрани са задоволително доказателства за виновност на разположение, което е привлечено към наказателна отговорност. Това е водачът на рейса "



При злополуката починаха четирима души - трима румънски и един турски жител. Румънските туристи късно нощес се прибирали от екскурзия в Истанбул към Букурещ. На основния път Велико Търново – Русе, при село Куцина, рейсът им се удря в спряла на пътя кола, в която нямало хора, а по-късно се блъска в крайпътно дърво.

Една от версиите за случая е неприятната настилка и неналичието на знаци по правата, на която пътните произшествия са всекидневие. Тази заран стана ясно, че компанията транспортьор и документите на водача са изрядни, а оживелите румънски туристи са превозени към родината си.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР