Шофьорът на обстрелвания бус на български доброволци с хуманитарна помощ

...
Шофьорът на обстрелвания бус на български доброволци с хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Почина Саша Андреев, ранен при превоза на българска хуманитарна помощ в Украйна

Шофьорът на обстрелвания бус на български доброволци с филантропична помощ за Украйна е умрял от раните си.

Саша Андреев беше най-тежко потърпевшият човек от групата от десетина българи и украинци, в която се беше присъединил Лазар Радков - основател на акцията " Капачки за живот ".

Два буса с помощи бяха обстрелвани с минохвъргачка в Украйна, до момента в който носеха генератори за ток наоколо до фронтовата линия.

" Нашият другар Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за филантропична помощ, умря! Нека имаме в молитвите си неговите близки: брачна половинка Ирина, наследник Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано дружно и образеца му на отдадено служение! Всички ние тъжим за следващия лишен живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението ", написа Стоян Славчев във Фейсбук.

Андреев е карал един от бусовете от задачата, дружно с него са пътували още шестима души.

Той е най-тежко ранен при гърмежа, защото шрапнелите са проникнали в тялото му. Друг човек е приет в болница със счупена ключица.

Екипът на задачата е съумял да води Андреев до близка полева болница, където той е опериран. Новината за гибелта му идва няколко дни след нападението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР