Шофьорът на катастрофиралия до Своге автобус Григор Григоров е направил

...
Шофьорът на катастрофиралия до Своге автобус Григор Григоров е направил
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса ковчег три пъти правил опит да сложи край на живота си!


Шофьорът на авариралия до Своге рейс Григор Григоров е направил три опита да постави завършек на живота си, откакто в събота следобяд управляваният от него автобус с 34 пасажери се прекатурна в Искърското дефиле, прелетя през 20-метрова бездна и се приземи на площадка под пътя.

В невижданата от години транспортна покруса живота си изгубиха 17 души, а други 15 агонизират с тежки контузии в четири столични лечебни заведения, написа в. "Телеграф ".

Най-бързо от физическите контузии се възвръща индивидът, носещ най-голямата виновност за касапницата - 59-годишният транспортьор Григор Григоров. Той към този момент е упрекнат от прокуратурата за нещастието в Искърското дефиле. Според държавното обвиняване Григоров е карал с несъобразена скорост по хлъзгавия като лед пътен сектор край Своге. Превозвачът от софийското село Божурище е управлявал рейса ковчег "Ман " с 53 километра в час при оптималната позволена скорост от 40 километра в час. Във вторник сутринта Григоров бе изписан от болничното заведение "Царица Йона - ИСУЛ " и конвоиран до ареста на Националната следствена работа.

Шофьорът е упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност на повече от един човек и е застрашен от присъда от 15 години затвор. Мнозина обаче са скептични, че превозвачът ще издържи идният правосъден развой - неговото психическо положение е безусловно сринато. Очевидци на последните дни от живота на Григор Григоров споделят, че той е направил три опита да постави завършек на живота си от събота следобяд насам. Заради опасенията, че водачът може още веднъж да направи опит за самоубийство, той е подложен под непрекъснато наблюдаване. Тъмничари дежурят пред килията му в ареста, а психолози от Министерство на вътрешните работи беседват с него.

"Когато слязох по стръмното, с цел да оказа помощ на потърпевшите, видях страшна панорама от мъртви и агонизиращи хора, висящи по прозорците на разнебитения рейс. Шофьорът към този момент бе пристигнал в схващане, само че когато погледна и видя гледката, се разплака и изиска да се хвърли и удави в близката река. Повтаряше: Трябва да умра, би трябвало да умра... ", спомня си Младен Василев, който е бил един от първите притекли се на помощ на потърпевшите, Няколко часа по-късно, към този момент настанен в ИСУЛ, Григор Григоров е направил втори опит да отнеме живота си. Той е търсел хапчета, с които да предозира, само че бил озаптен от лекарите. "Болничната му стая бе охранявана от служители на реда, а медицинските сестри не го оставиха и за минута без контрол, тъй като се опасявахме, че ще опитва да си пререже вените ", споделя болничен санитар. Във вторник, часове преди да бъде отведен в ареста, Григоров направил трети опит за самоубийство.

Намеренията му да се самозадуши с найлонов плик обаче били осуетени в зародиш. "Вече няма живот за мен, оставете ме да си тегля патрона! Всичките, които затрих, познавах от години. Как ще погледна околните им в очите... ", ридаел Григоров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР