Шофьорът на катастрофиралия автобус в река Лим през 2004 г.

...
Шофьорът на катастрофиралия автобус в река Лим през 2004 г.
Коментари Харесай

Шофьорът от трагедията в Лим почина зад волана

Шофьорът на авариралия рейс в река Лим през 2004 година Илия Измирлиев е умрял тази заран зад кормилото на микробус на пътя Смолян - Пампорово.

Инцидентът е станал в региона на някогашната почивна станция на СБА преди входа на град Смолян, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в родопския град.

Най-вероятно 64-годишният Измирлиев, който е от Смолян, е получил инфаркт или инсулт и умрял на място. Управляваният от него бус VW Transporter, който не се е движел с висока скорост, се е забил в мантинелата. Няма други потърпевши при случая.

На място незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, само че медиците единствено са установили гибелта на водача.

На 4 април 2004 година група от 34 възпитаници и 16 възрастни от учебно заведение “Николай Катранов “ в Свищов се прибираха от екскурзия в Дубровник, напомня Дир.бг.

Около 22 часа българско време, на завой на планински път водачът изгубва надзор над транспортното средство. Автобусът се спуска към 15 метра по стръмен бряг и пада в река Лим при сръбското село Гостун, ситуирано сред градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Рейсът потъва за минути в придошлите води на реката.

Местни хора от Биело поле идват на помощ при ваденето на децата. 38 души са избавени. 12 деца обаче изгубиха живота си - Александра Гергова (17 г.) Антония Братова (14 г.); Боряна Петкова (11 г.), Валентин Маринов (14 г.), Виктор Маринов (14 г.), Глория Георгиева (11 г.), Женя Ангелова (11 г.), Лора Николова (14 г.), Светослава Пантелеева (12 г.); Светослав Колев (15 г.) и Юлиян Манзаров (18 г.).

На 9 март 2006 година Великотърновският областен съд присъди 7 години затвор на водача на рейса Илия Измирлиев. По-късно на 6 ноември 2006 година Великотърновският апелативен съд понижи размера на наказването от седем на четири години.

Делото стигна до Върховния касационен съд, който удостовери наказването на Измислиев от 4 години затвор при първичен лек режим. Гражданските искове на фамилиите на починалите деца бяха почетени в цялостен размер.

През 2010 година водачът излезе от пандиза, откакто излежа присъдата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР