Шофьорът на камиона, който блъсна и уби 5-годишно дете в

...
Шофьорът на камиона, който блъсна и уби 5-годишно дете в
Коментари Харесай

​Шофьорът, блъснал детето в Русе, е с предишна присъда за убийство на пътя​

Шофьорът на камиона, който блъсна и умъртви 5-годишно дете в Русе, към този момент има една присъда за ликвидиране на пътя и друга за нанасяне на междинна телесна щета. Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Обвиняемият към този момент е арестуван за 72 часа.

Русе

76-годишният мъж има зад тила дълъг лист от прегрешения на пътя. За 57 години стаж зад кормилото е лишил един живот, а при друга злополука е ранил човек. Има и седем по-леки нарушавания, като шофиране без колан, без механически обзор и регистрация. Предвид и възрастта му хората от русенския квартал „ Долапите " не проумяват за какво още продължава да кара.
Звезделина Неделчева: Той по начало така си кара, не се преценява по никакъв начин и нас ни е боязън да си пускаме децата на открито.
За убийството на дребната Рая мъжът е упрекнат в три нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, в това число и бягство от местопроизшествието. Освен това се оказа, че камионът не е бил с постоянни документи.
Стилиян Станев, старши контрольор в бранш „ Пътна полиция ": Товарният автомобил ГАЗ 53 фактически е много на възраст. На място е открито, че не е минал годишен механически обзор.
След вчерашната покруса хората от „ Долапите " упорстват да се слагат знаци за ограничение на скоростта, тъй като в региона има детска градина и учебно заведение.
Георги Георгиев: Просто би трябвало да има един знак, че улицата е стръмна, с еди какъв брой си % наклони и това е.
От кметството към този момент са разискали с пътните служители на реда предложенията си за обезопасяване на улиците.
Светлин Савов, кметски наместник на кв. " Долапите ": За контролиране на кръстовището, за възобновяване на пътните маркировки, за ограничаващи знаци. Да могат да бъдат импортирани в комисията и на идващ стадий да бъдат изпълнени.
Разследването по случая продължава, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза. При доказване на виновността на водача, законът планува затвор от 3 до 15 години и отнемане от право да ръководи транспортно средство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР