Шофьорът на камиона, който блъсна и уби 5-годишно дете в

...
Шофьорът на камиона, който блъсна и уби 5-годишно дете в
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на шофьора, блъснал и убил дете в Русе

Шофьорът на камиона, който блъсна и умъртви 5-годишно дете в Русе, а по-късно напусна местопроизшествието, ще остане в ареста за 72 часа. Той е бил осъждан два пъти за пътно-транспортни катастрофи, като при първата злополука е лишил човешки живот, а при втората е нанесъл междинна телесна щета.

Русе

Окръжната прокуратура в Русе притегли като обвинен водача за три нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, довели до съдбовния случай, както и за бягство от местопроизшествието. Освен това се оказа, че камионът не е минал наложителния механически обзор.
Стилиян Станев, старши контрольор в бранш „ Пътна полиция ": Товарният автомобил ГАЗ 53 фактически е много на възраст. На място е открито, че не е минал годишен механически обзор.
В региона на случая има детска градина и учебно заведение. Хората упорстват да се слагат знаци за ограничение на скоростта.

Георги Георгиев: Много хора не почитат правото на десния. Просто би трябвало да има един знак, че улицата е стръмна, с еди какъв брой си % наклони и това е.
Звезделина Неделчева: Страх ни е да си пускаме децата на открито, тъй като няма тротоари.
От кметството в квартал Долапите към този момент са разговаряли с пътни служители на реда за по-драстични ограничения за сигурност, изключително по завоите и стръмните улици.
Светлин Савов, кметски наместник на кв. Долапите: На такива улици е мъчно да бъдат сложени изкуствени трудности. Единственото е да се алармира със знаци, което може да се направи и е във опциите ни.
Разследването продължава. По думите на Светлин Савов то е затруднено поради липса на очевидци на случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР