Шофьорът на камион, който блъсна и уби на пешеходна пътека

...
Шофьорът на камион, който блъсна и уби на пешеходна пътека
Коментари Харесай

Шофьорът на камион, убил студентка на пешеходна пътека в Благоевград, застава пред Темида

Шофьорът на камион, който блъсна и умъртви на пешеходна пътека 19-годишна студентка в Благоевград, влиза в съда. Това оповестиха от Окръжната прокуратура, откъдето през днешния ден внесоха обвинителния акт против 53-годишния Илия Шопов.

Резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза сочат, че гибелта на Фатиме Колашова е настъпила в резултат на тежка комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна контузии. Тя настъпила съвсем незабавно след конфликта и е била неизбежна.

Трагедията се разигра на 12 декември 2017 година. Около 08,30 часа във съдбовния ден Шопов тръгнал от Симитли за Благоевград, като управлявал длъжностен товарен автомобил, претрупан с пясък за новострояща се постройка. Пристигайки в Благоевград, той се присъединил в придвижване по ул. " Александър Фон Хумболт ". В непосредственост до кръстовище с ул. " Славянска ", откакто видял подхваналата секване на пешеходна пътека Фатиме, лидерът спрял и я изчакал.

Впоследствие Шопов завил надясно, в посока към МБАЛ-Благоевград. Междувременно студентката в ЮЗУ " Неофит Рилски " почнала да пресича пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. " Освобождение ". В този миг водачът вместо да спре, траял ускорителното придвижване на тежкотоварната машина, в резултат на което прегазил Фатиме.

Свидетел на злополуката подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП - Благоевград обаче единствено установил гибелта на момичето. Смъртта й е настъпила доста бързо, съвсем мигновено и е била неизбежна, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата. Предстои делото да продължи в съда.

Очаква се съдът да насрочи по кое време ще стартира делото против Шопов.

Фатиме, която е от село Дагоново, община Белица, учела за здравна сестра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР