Шофьорът на градския автобус, блъснат от тежкотоварен камион на входа

...
Шофьорът на градския автобус, блъснат от тежкотоварен камион на входа
Коментари Харесай

Шофьорът на блъснатия автобус: Най-важни са пътниците

Шофьорът на градския рейс, блъснат от тежкотоварен камион на входа на София на автомагистрала "Тракия " проговори пред bTV за случая.

"И аз не знам по какъв начин стана. Мисля, че по тази причина ми е счупена ръката – от притискане на кормилото ", съобщи Михаил Трайков, който е с над 20 години професионален стаж. Пръв се качва в рейса и слиза финален.

"Пътниците, най-важни са пасажерите. Аз не можех да изляза. Казах им да отворят аварийнте кранове, да излязат те. Аз излязох финален. Хората в автобуса са доста по-уязвими, защото в градския превоз защитни колани няма.

Още на място проверяващите служители на реда акцентираха ролята на водача, който е предотвратил катурване на рейса. Трайков чака интервенция. Според него турският камионджия евентуално е задремал – случаят става на равно, при хубаво време.

Веднага щом го чува по телефона, към мястото потегля шефът на гаража му Емил Ботев.

„ Каза,че двама души лежат на пода и не мърдат. Много беше обезпокоен, доста беше уплашен”, описа той. Според него в тази ситуация е имало най-малко малко шанс – рейсът се е подпрял на отводнителна канавка и това също е спомогнало да не се преобърне.

Автобусът по линия номер 7 се е движел към столицата, когато е застигнат от ТИР с турска регистрация. Бутал го над 30 метра. В момента на удара в рейса са се возели 25 души, измежду тях – и деца. Те са пътували от село Лозен за София.

Общо 12 души пострадаха при злополуката. Трима от потърпевшите са в ИСУЛ, на четирима е оказана незабавна помощ в „ Пирогов”. Тежко ранените са настанени в болница "Света Анна ".

Шофьорът на камиона – Гьокхан Кахриман, остава в ареста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР