„Шофьорът на доставка на храна“ претърпява променящи живота наранявания от пожар на електровелосипед

...
Бригадата каза, че през 2023 г. вече е имало повече
Коментари Харесай

Бригадата каза, че през 2023 г. вече е имало повече пожари на акумулатори, отколкото през цялата 2022 г.

При последния инцидент, мъжът получи изгаряния по няколко части на тялото си, след като неговият електровелосипед се запали в спалнята му в апартамент в Хайгейт, северен Лондон на 12 септември.

Той се опита да потуши огъня с пожарогасител преди пожарникарите пристигнаха и потушиха пожара.

Разследване на лондонската пожарна бригада установи, че електрическият велосипед се е зареждал, когато се е запалил и че зарядното устройство е било купено онлайн предишния ден.

Това е последният от вълната от пожари на електронни велосипеди в Лондон.

Собствениците на електрически велосипеди и електрически скутери са призовани да проверят дали зарядните устройства са подходящи

На 13 септември магазин беше повреден в Боу, източен Лондон, когато батерията на електрическия велосипед се повреди.

Никой не е пострадал, но 40 пожарникари бяха необходими, за да потушат пожар.

Само няколко дни по-рано 80 пожарникари реагираха на два отделни пожара - и двата се смятаха, че са причинени от повреда на литиевите батерии в електрическите велосипеди.

Електронният велосипед на мъж избухна пламъци през май - това е един от няколко скорошни пожара на електрически велосипеди в Лондон

Един от пожарите е станал в апартамент на третия етаж в Холборн, централен Лондон, докато електровелосипед, който се е зареждал в градина в Пенге, югоизточен Лондон се запали и се разпространи в жилищен блок.

Лондонската пожарна бригада предупреди обществеността за опасностите от литиевите батерии, които обикновено се използват в електрическите велосипеди и електрическите скутери, като част от тяхната кампания Charge Safe.

Бригадата призова собствениците на електрически велосипеди винаги да използват правилното зарядно устройство и да го купуват от реномиран продавач.

Прочетете повече:
E- батерията на велосипеда избухна и пожар избухна в дома
Собствениците на електрически велосипеди са призовани да проверят дали зарядните устройства са подходящи

Заместник-комисар Дом Елис каза: „Настоятелно препоръчваме да ни се обадите незабавно, ако има пожар, но особено ако включва вашия електровелосипед или електротротинетка.

„Пожарите, включващи литиеви батерии, които захранват тези превозни средства, могат да бъдат жестоки, произвеждайки струи пламъци. Пламъкът също е достатъчно горещ, за да се разтопи през метала“, каза той.

Изображение: Щетите на магазин в Боу, източен Лондон след пожар в електровелосипед Снимка: Лондонска пожарна бригада

„Този ​​тип пожар произвежда силно запалим, експлозивен и токсичен облак от пари, който никога не трябва да се вдишва. Пожарът също може да бъде изключително труден за гасене.

„Този ​​инцидент и тежките наранявания, претърпени от собственика на този електровелосипед, подчертават защо никога не трябва да се справяте с пожар на литиева батерия. Нашият съвет е да вземете излезте и се обадете на 999."

Комитетът за планиране при пожар, устойчивост и извънредни ситуации на Лондонското събрание писа до правителството в понеделник, изразявайки „сериозни опасения" относно регулирането на тези превозни средства и призова Министерството на бизнеса и търговията да очертае какви действия предприема за справяне с проблема.

Междувременно Лесли Ръд, главен изпълнителен директор на Electrical Safety First, предупреди: „Онлайн пазарите са разсадник за нестандартни зарядни устройства за електронни велосипеди.

Изображение : Последствията от пожара в Пенге Снимка: Пожарна бригада в Лондон

„Несъвместимите зарядни устройства могат да захранят батерия за е-велосипед с твърде голямо напрежение, причинявайки катастрофален пожар, и искаме да видим забрана на универсални зарядни устройства, които рискуват да направят точно това.< /p>

„Докато онлайн пазарите не бъдат регулирани като нашите магазини по главните улици, пожарите ще продължат.

„Времето е от съществено значение и нашият доклад за повреда на батерията предлага на правителството обширни решения за справяне с този проблем, който отнема животи в цялата страна."

Изображение: Електронното колело, замесено в пожара в Penge Снимка: Лондонска пожарна бригада

Частните електронни скутери не могат да се използват законно по пътища или тротоари в Обединеното кралство, но са станали често срещани , особено в градските райони.

Законно е да се кара електровелосипед, стига да отговаря на определени изисквания.

Те трябва да са с педали и да имат електрически мотор с максимална изходна мощност от 250 вата и това не задвижва мотора, когато се движи по-бързо от 15,5 мили в час.

Електронните велосипеди често се използват от превозвачи на храна, които искат да пътуват възможно най-бързо, тъй като печелят пари въз основа на броя клиенти, които обслужват.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР