Шофьорът на автобуса с футболисти, който снощи почина на магистрала

...
Шофьорът на автобуса с футболисти, който снощи почина на магистрала
Коментари Харесай

От първо лице: От ФК Беласица говорят за починалия героично шофьор

Шофьорът на рейса с футболисти, който нощес умря на автомагистрала " Тракия ", откакто внезапно му прилоша в придвижване, е съумял да отбие с последни сили от автомагистралата и по този начин е избавил пасажерите. Това оповестиха от полицията в Пазарджик през днешния ден.

 Водач на рейс умря, до момента в който кара на Автомагистрала Виж още

В рейса са пътували 24 футболисти и треньори от футболен клуб " Беласица " - Петрич. Сред тях няма съществено потърпевши. Цял Петрич през днешния ден приказва за Нако Велянов като за воин - той е бил един от най-запалените почитатели на " Беласица ".

Само няколко от пътуващите в рейса футболисти на ФК " Беласица " имат леки пострадвания, всички обаче са към момента обезпокоени и уплашени след случая. Казват, че всичко се е случило безусловно за няколко минути.

Категорични са, че с помощта на бързата си реакция, водачът е предотвратил голяма покруса. Той обаче не съумя да резервира живота си. Предполага се, че е умрял от инфаркт. Точната причина за гибелта му ще стане ясна на следващия ден, откакто му бъде направена аутопсия.

Кирил Георгиев е измежду най-тежко потърпевшите при случая футболисти. Той е с пострадвания по главата и охлузвания по тялото.

" Аз седях в задната част на рейса, по едно време видях един от моите сътрудници, който се затича обратно и сподели: Дръжте се, дръжте се. Първо аз си помислих, че се удряме челно в различен автомобил, само че по едно време усетихме все едно в дупка падаме, няколко труса и рейсът беше излязъл в профил на автомагистралата. Това сме го гледали единствено по малкия екран, по филмите, изпочупиха се стъклата на рейса ", описа пред вратарят Кирил Георгиев.

Най-близо до водача в рейса е седял шефът на ФК " Беласица " Иван Златински.

" Забелязах, че изненадващо рейсът поема към канавката, подвикнах: Излизаме от пътя, излизаме от пътя. Явно той не ме чуваше към този момент, беше умрял. В тъмнината, чупенето на прозорците, шумотевицата, просто чакахме рейсът да спре единствено ", спомни си Златински и удостовери думите на фитболистите, които оповестиха, че са живи с помощта на бързата реакция на водача: " В последния си миг опита да избави тима. Да благодарим на него и на Господ, че ни остави живи в този миг ".

67-годишният Нако Велянов е с дълготраен опит зад кормилото. Местните го познават като спокоен и сияен човек. Мъжът е бил измежду най-запалените почитатели на ФК " Беласица ", от години е подкрепял тима и постоянно е участвал на футболните им срещи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР