Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала Тракия, бил

...
Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала Тракия, бил
Коментари Харесай

Разказът на момиче, оцеляло от катастрофиралия автобус при Вакарел

Шофьорът на рейса, който се обърна на автомагистрала " Тракия ", бил недоброжелателен с пасажерите, отказвал да стопира за отмора и говорел по телефона без устройство за свободни ръце. Това описа пред 18-годишно момиче от Стара Загора, пътувало на съдбовния петък 13-ти и оживяло без пострадвания.

За Надежда Славова петък, 13 април е чакан.  Момичето от Стара Загора брои дните до пътуването си до София , тъй като пътят й и има причина -  подготовка за абитуриентския бал . Надежда оживяла в злополуката с рейса.

„ Майка ми сподели: „ Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег " ”, споделя Надежда.

Броих километрите, съдбовният беше 30-ти . После беше кланица. Забравих всичко и рокля, и защо съм тръгнала . Казах си: край, край, загинах ”, споделя Надежда.
Надежда не помни пътуването с положително през цялото време.

Тя споделя, че водачът посрещнал прибързано един от пасажерите , който се качил с храна. После отказвал да стопира за отмора, тъй като нямало време. Момичето седяло на два реда зад водача и го следило през целия път. „ Беше недодялан. Изнервен беше през цялото време и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, бързам, пъдя час ”, споделя тя.
 „ Както е кормилото, беше легнал и си говореше все едно си почиваше ”, твърди девойката.

Надежда благодари на доброволците. „ Не съм очаквала, че има толкоз положителни хор а. Имаше и т акива, които снимаха, макар че умираха хора в този миг . Но други даваха вода, телефоните си... ”, споделя тя.

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си щерка в същия рейс.

„ Не знам, в случай че ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се претърпява ", през сълзи разяснява Магдалина Ботева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР