Шофьорът, който вряза колата си във входа на сградата, където

...
Шофьорът, който вряза колата си във входа на сградата, където
Коментари Харесай

Шофьорът, който влезе с колата си в канцеларията на Меркел, е известен на полицията

Шофьорът, който вряза колата си във входа на постройката, където се обитават офисите на канцлерката Ангела Меркел, е бил прочут на управляващите поради сходен случай през 2014 година, заяви представител на вътрешното министерство, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

 Атака с обръщение: Кола се вряза във входа на канцеларията на Меркел Виж още

Колата марка " Фолксваген " удари вратата на канцеларията на Меркел тази заран към 9 ч. по Гринуич. От едната й страна с багра бе написано " Проклети убийци на деца и старци ", а от другата - " Спрете политиките на глобализация ".

През февруари 2014 година същата кола с обръщение за заплахите от климатичните промени и надпис " Никол, обичам те " се е блъснала във вратата на канцлерството.

По-късно през днешния ден Меркел ще има видеоконферентна среща с ръководителите на немските провинции, на която ще бъдат разисквани бъдещите стъпки за битка с коронавирусната пандемия, в това число вероятно удължение на националната карантина.

На металната врата на канцлерството са нанесени минимални вреди. 54-годишният водач е арестуван за разпит. Полицията ревизира дали той е душевно болен, или претекстът за постъпката му е бил политически.

Шофьорът е желал да съобщи някакво писмо на Меркел, заяви в. " Билд ", представен от ТАСС. Съдържанието на писмото не се оповестява. По информация на вестника мъжът споделил на разпита, че " желал да бъде чут ".

Засилена е защитата на канцлерството, както и на жилището на Меркел в Берлин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР