Шофьорът, който се блъсна с колата си в оградата на

...
Шофьорът, който се блъсна с колата си в оградата на
Коментари Харесай

Ударът в оградата на руската мисия в Букурещ е умишлен, водачът със заплашително послание

Шофьорът, който се блъсна с колата си в оградата на съветското посолство в румънската столица Букурещ и почина на място в пламъците, е получил ден по-рано присъда за полово посягане против личната си щерка, оповестява телевизия Диджи 24.

 Шофьор изгоря, откакто се заби с колата си в оградата на съветското посолство в Букурещ (видео) Виж още

Близки до следствието източници са декларирали за малкия екран, че става дума за умишлен акт. Шофьорът се е насочил непосредствено към входната врата и се е блъснал в оградата. Преди това той бил предизвестен от дежурния охранител да напусне мястото. Служителят споделя, че автомобилът се е блъснал с висока скорост в стената.

Според уеб страницата Зиаре лидерът на автомобила е извикал " заплашително обръщение ", преди да се вреже в оградата на посолството.

Инцидентът е станал в 6.00 часа сутринта. Движението в региона в блокирано.

Мъжът е разпознат като Богдан Дръгич, ръководител на асоциация TATA, която преди години водеше акция за правата на бащите, оповестява в. " Адевърул ".

През 2019 година е разследван и изпратен на съд по обвинявания в полово посягане против щерка си. Вчера е бил наказан на първа инстанция на 15 години и 4 месеца затвор. Имал е възбрана да напуща страната до 26 май 2022 година, оповестява телевизия Диджи 24.

В понеделник Богдан Дръгич е разгласил във Facebook обръщение, в което изразил поддръжката си към украинците.

" И аз съм украинец! Би било отлично всички да се считаме за украинци, до момента в който свърши дефинитивно тази ужасна война, която излага на заплаха от гибел цялото човечество! ", написал той. В известието си Дръгич припомня, че напролет на 2019 година е чествал рождения си ден в Киев, където бил на тур по фехтовка дружно с щерка си.

Председателят на асоциация ТАТА стана прочут преди повече от 10 дни с акция, в която се бореше бащите да имат право да бъдат настанявани в болница дружно с децата си сходно на майките, припомнят румънските медии.

През последните седмици няколко съветски посолства на разнообразни места в Европа станаха обект на нападания от страна на стачкуващи, ядосани от съветската инвазия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Вчера Румъния съобщи, че ще изгони 10 съветски дипломати, чиито дейности съгласно министерството на външните работи не са в сходство с интернационалните правила, присъединявайки се към други европейски страни, които започнаха сходни стъпки през последните дни.

Румъния, която има дълга обща граница с Украйна, е приела над 600 000 бежанци от експлоадирането на спора, отбелязва АП.

От началото на войната на 24 февруари протестиращи постоянно се събират на демонстрации пред съветското посолство в Букурещ, призовавайки за прекъсване на съветската експанзия.

Агенцията отбелязва, че случаят идва дни откакто украинският президент Володимир Зеленски приказва пред румънския парламент. Във видеообръщението си в понеделник той дефинира избиването на цивилни в гард Буча като " военно закононарушение " и прикани за по-строги наказания против Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР