Шофьорът, който на тротоар в Стара Загора, е на 18

...
Шофьорът, който на тротоар в Стара Загора, е на 18
Коментари Харесай

Шофьорът, блъснал три момичета в Стара Загора, имал книжка от месец май

Шофьорът, който на тротоар в Стара Загора, е на 18 преди малко навършени години, възпитаник. Той взел шофьорска брошура през месец месец май т.г., като за това време бил глобен два пъти от Пътна полиция за разнообразни нарушавания, в това число и за превишена скорост. Това заяви през днешния ден наблюдаващият формираното по случая досъдебно произвеждане прокурор от Районната прокуратура в Стара Загора Адреан Сутров, представен от, като удостовери, че буквите на водача са Н.М.

В петък към 23,20 часа Н.М., който управлявал личния си лек автомобил БМВ, изгуби надзор над транспортното средство, мина в насрещното платно отляво и блъсна челно три девойки - двете по на 23 години, а едното - на 27, които в този миг се прибирали от квартално кафене и вървели по тротоара. Тийнейджърът самичък съобщил на тел. 112 за произшествието, на мястото пристигнали трима проверяващи служители на реда и две коли за спешна помощ. Дали те са се забавили 40 минути, каквито изказвания има, ще се ревизира занапред.
 Какво да направиш с 15-те минути, които завоюва, карайки с 200 km/h Какво да направиш с 15-те минути, които завоюва, карайки с 200 km/h
Започвамe този текст, а по пътя към този момент си мушнал най-малко две енергийни питиета, няколко кафета и коли, изкъртил си уредбата с " Антилопа ", а...

Проверка на място незабавно след автопроизшествието посочила, че водачът не е използвал алкохол или опиати. Назначени са три съдебно-медицински експертизи на потърпевшите, само че към този момент е ясно, че едното момиче е получило тежка телесна щета, другото - междинна, а третото - лека. Най-зле е една от 23-годишните пешеходки, Дияна, на която е ампутиран левият крайник, а десният е мощно смлян. Има заплаха за живота й, а майка й призна, че се моли момичето й да оживее и да остане най-малко с един крайник. За другите две от потърпевшите няма заплаха за живота, споделиха от Университетската болница " Проф. доктор Стоян Киркович ", където се лекуват ударените от колата пешеходки.

В началото водачът не е арестуван, това е станало на идващия ден, събота. Първо за 24 часа, по-късно и за още 72 часа с прокурорско предписание. Тепърва ще се преценя дали да бъде поискано от съда и непрекъснатото му задържане под стража. Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов изясни, че било взето, откакто са събрани съответните доказателства по злополуката, което нямало по какъв начин да стане още вечерта, и положението на потърпевшите.

По случая са разпитани 10 очевидци, в това число и момче и момиче, които се возели в автомобила. От прокуратурата приканиха всички, които могат да оповестят детайлности по случая, да го създадат. Пак в границите на днешния ден ще бъде повдигнато обвиняване на водача. Това се забавило, защото той изискал за бранител съответен юрист, който трябвало да бъде обезпечен в почивния ден. До момента Н.М. не е дал пояснения, сподели още прокурор Адреан Сутров. Ако бъде приет за отговорен по готвеното му обвинявания, ученикът може да бъде лишен от независимост за период от 1 до 6 години и да бъде лишен от правото да ръководи моторно транспортно средство.

Автомобилът БМВ е връхлетял пешеходките на 30-40 метра от кръгово придвижване в региона на огромна комерсиална верига. След като излязъл от кръговото водачът изгубил надзор над мощната кола и ги блъснал. Те били на тротоара, само че там няма бордюри, които са могли най-малко да облекчат удара, разясниха проверяващи. " Работим по всички вероятни версии ", увериха от Районната прокуратура в Стара Загора. Включително и по тази, че водачът е правил дрифт на кръговото и по тази причина е карал с висока скорост. " Ако това се потвърди, обвиняването му ще бъде променено в по-тежко и следствието ще мине под надзора на Окръжната прокуратура. Засега обаче такива доказателства нямаме. Тепърва следва автотехническа експертиза за автомобила, който е конфискуван, с цел да се ревизира с каква скорост се е движил сега на удара и дали мощността му е увеличена в допълнение ", добави прокурор Сутров.
 Жестока злополука в Стара Загора, три дами са потърпевши тежко Жестока злополука в Стара Загора, три дами са потърпевши тежко
Лек автомобил опустоши три девойки на кръгово кръстовище в Стара Загора. Една от потърпевшите е с ампутиран крайник и заплаха за живота, д...

Случаят провокира гражданско неодобрение в Стара Загора. В събота на местопроизшествието, а през днешния ден пред постройката на Районната прокуратура, се събраха жители с лозунги като " Безхаберието убива! " и " Искам безвредни улици за децата си! ". Хората не крият терзанията, че родителите на злощастния водач били авторитетни хора и казусът може да бъде потулен. Те даже пожелаха да влязат на конференция, която по случая дадоха от прокуратурата в 11 часа, само че на нея бяха позволени единствено публицисти, които се легитимираха с журналистическите си карти. За хората извън бе обезпечен тон от конференцията.

По-късно те обсадиха входа на Районната прокуратура, възпирани от правосъдната защита. След към час въпреки всичко двама от протестиращите и майката на потърпевшата най-тежко бяха поканени на диалог, а при хората слязоха окръжният прокурор Дичо Атанасов и шефът на ОДМВР старши комисар Николай Колев и разговаряха с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР