Шофьорът, карал злополучния автобус на градския транспорт, с който беше

...
Шофьорът, карал злополучния автобус на градския транспорт, с който беше
Коментари Харесай

Много неизвестни около трагедията със 17-годишната Александра

Шофьорът, карал злощастния рейс на градския превоз, с който беше блъсната 17-годишната Александра, е бил разпитан незабавно след случая. Това споделиха проверяващи от Столична дирекция на вътрешните работи, представени от в. " Телеграф ".

От " Пирогов " пък потвърдиха най-черната новина, че ученичката от Софийската математическа гимназия е изгубила борбата за живота си, макар напъните на лекарите и над 170 индивида, които подариха кръв.

Страшният инцидентсе случи в петък вечерта в столичния квартал Люлин. Тогава 17- годишната Александра тръгнала да пресича на пешеходна пътека на кръстовището сред бул. " Царица Йоана " и " Петър Дертлиев ". Първа вървяла тя, а зад нея майка й. Светело им зелено. По същото време обаче било зелено и за завиващия надясно автобус на градския превоз.

" Установено е, че водачът е минал на зелено и се е движел с мудна скорост. Не е имало никой на зебрата. Детето е било пометено от задната част на рейса. Проверява се по какъв начин и за какво се е стигнало до там. Има няколко благоприятни условия ", обясниха проверяващи.

Щом чул удар, 38-годишният Радослав Трифонов спрял. Останал шокиран, виждайки падналото на земята дете. Незабавно на мястото е изпратена кола за спешна помощ и полиция. Още тогава Радослав е разпитан. Майката на Александра е била в цялостен потрес и с нея занапред ще се работи, защото тя е била директен свидетел на случая, обясниха служители на реда.

При рухването след удара Александра си блъснала тила в бордюр. Аутопсията обаче не е била безапелационна, дали през нея е предходна задната двойна гума на автобуса. Затова и гумата ще бъде изследвана, както ще се назначат още експертизи за повода за гибелта на момичето.

Пробата на водача е била негативна, а инспекцията е посочила, че той няма други произшествия на пътя. Единственото, което е записано като нарушаване, е да паркира погрешно преди 5 години, за което е бил глобен административно.

Води се следствие и в случай че се окаже, че той има виновност за случая, ще бъде арестуван, прецизираха проверяващи. Към момента обаче към момента се събират доказателства, с цел да се сглоби цялата картина на случая.

Според една от хипотезите ученичката е гледала в телефона си, съгласно друга се е разсеяла и е гледала настрана, трета версия е, че е допустимо детето да се е спънало. Все още обаче аргументите се обясняват.

Почти незабавно откакто Александра Нинова беше откарана в " Пирогов ", стартира вълна на съпричастност. За да уважи паметта на ученичката, гимназията разгласява свещичка на фейсбук страницата си. От танцов отбор " Средец ", където е танцувала Александра, пък излязоха с прочувствен пост.

" Мило, приятно момиче. С ефирна стъпка, рееща голямата си черна плитка в залата... С бебешките косички, които все те дразнеха, че не можеш да скриеш... Със сладката усмивка, с непринудения смях, с тихата убеденост, че можеш всичко... И в действителност можеше... Можеше да танцуваш, можеше да рисуваш, можеше да светиш и с лекост да ни озариш. Умееше с благите си очи да накараш всички да са положителни с теб... И даваше... От цялото си сърце даваше... Любов към това, което правиш... Беше същински щастлива, усмихната и... Наистина рисуваше цветя. Лети и танцувай там, където си. И знай, ние постоянно ще те носим в сърцата си ", написаха приятелите й.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР