Шофьор, седнал зад волана на няколко питиета, остана без книжка,

...
Шофьор, седнал зад волана на няколко питиета, остана без книжка,
Коментари Харесай

Зарезан остави шофьор без номера и книжка СНИМКИ

Шофьор, седнал зад кормилото на няколко напитки, остана без брошура, а опелът му – без номера. Това стана тази нощ, точно на 14 февруари, когато всеобщо се празнуваше Трифон Зарезан и Свети Валентин.

Патрули на КАТ-Пловдив и Специализираните полицейски сили заеха позиции на основни места наоколо до най-вървежните градски нощни заведения, а екип на Марица.бг наблюдава от близко среднощната интервенция.

Около 2,30 ч. полицейският екип спря за инспекция " Опел Вектра " на кръговото до Метро в „ Тракия “. Проверката с дрегер сподели, че лидерът е пиян, като на скалата на уреда се изписа 1,05 промила.

Заради провиинението чиновниците на реда незабавно смъкнаха номерата на автомобила и написаха акт на водача. Той получи и ваучър за предоставяне на кръвна проба с директива, че би трябвало да се яви в една от лечебните заведения „ Свети Георги “ или „ Пловдив “ до 45 минути след инспекцията, с цел да е годно проучването. Мъжът обаче съобщи, че признава резултата от дрегена и няма желание да дава кръвна проба.

Заради провинението той евентуално ще остане 1 година без шофьорска брошура и ще би трябвало да заплати санкция от 1000 лв..

Във вчерашната профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването се включиха от чиновници на бранш „ Пътна полиция “ и сътрудниците им от Второ районно управление (на МВР) и бранш „ Специализирани полицейски сили “ в регионалния град, прецизираха от пресцентъра на полицията. Проверките бяха осъществени за времето от 10.00 часа до 16.00 часа и от 1.00 часа до 3.00 часа в днешния ден на кръстовищата сред бул. „ Цариградско шосе “ и ул. „ Ландос “, бул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Иван Вазов “, бул. „ Шести септември “ и бул. „ Руски “, бул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Авксентий Велешки “ и бул. „ Освобождение “ и бул. „ Санкт Петербург “. В хода на акцията общо са били открити 20 нарушавания. Спрямо погрешно пресекли пътното платно пешеходци са издадени 10 фиша с санкции и 7 предупредителни протокола по Закона за Министерство на вътрешните работи. Актове са написани на трима водачи, единият от които – за приложимост на алкохол. 

Пиян и двама дрогирани водачипък били засечени предния ден. Около 2.10 часа в Първо районно управление (на МВР) бил отведен 22-годишен от село Марково, който на кръстовище сред ул. „ Димитър Талев “ и ул. „ Георги Кондолов “ карал лек автомобил „ Опел “ под въздействието на опиати.

 За същото нарушаване към 15.30 часа в полицията в Асеновград попаднал 27-годишен лидер на лек автомобил „ Ауди “.

Около 22.30 часа в Пето районно управление (на МВР) бил арестуван 65-годишен от Крумовград. На пътен възел „ Скобелева майка “ в Пловдив пътни служители на реда открили, че мъжът е седнал зад кормилото на лек автомобил „ Рено “ след приложимост на алкохол – 1,56 промила. Срещу тримата са формирани бързи производства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР