Шофьор с 1,82 промила алкохол в кръвта замалко да помете

...
Шофьор с 1,82 промила алкохол в кръвта замалко да помете
Коментари Харесай

Пиян шофьор се оправда с майка си

Шофьор с 1,82 промила алкохол в кръвта замалко да опустоши патрулка, след това и друга кола, а когато най-после бил тестван с дрегер, се оправдал, че подкарал  колата, тъй като трябвало да заведе майка си на доктор. Жената фактически била зле и се нуждаела от незабавна помощ, само че мъжът я качил на фолксвагена си, без даже да се обади на телефон 112.  

На 15 декември м. година той се прибрал след работа в дома си в карловско село и отишъл на посетители на брат си, с който живеели в прилежащи къщи. Пил две ракии и се върнал в жилището си, с цел да види по какъв начин е майка му, която била прекарала инсулт преди време. Заварил я облегната на вратата, вдървена, с изкривени устни. Изплашил се, настанил я в автомобила и потеглил с висока скорост към филиала на Спешната помощ в Карлово. В това време комшия се обадил на 112, само че когато схванал, че дамата към този момент е на път към Карлово, отказал извикания екип.

 По пътя мъжът карал бързо и едвам не се натресъл в полицейска кола. Униформените го последвали и видели, че на косъм му се разминал и ударът в различен автомобил. В последна сметка дамата била прегледана, а синът - тестван за алкохол и тестът посочила 1,82 на хиляда.

 Когато го изправили пред Карловския областен съд, юристът му пледирал, че той е работил в условия на последна нужда. Магистратите обаче са на мнение, че той е имал опцията да извика кола за спешна помощ или най-малко такси, и му дефинират наказване от 4 месеца условно. За толкоз време лидерът остава и без брошура.

Решението им предстои на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР