Шофьор рецидивист отне живота на 16-годишно момче в Игнатиево и

...
Шофьор рецидивист отне живота на 16-годишно момче в Игнатиево и
Коментари Харесай

Рецидивист се предаде 10 дни, след като уби момче на пътя

Шофьор рецидивист лиши живота на 16-годишно момче в Игнатиево и 10 дни се укриваше преди да се съобщи на полицията. Днес съдът във Варна го остави за непрекъснато в ареста.

На 5 юли след среднощ тук на тази улица в Игнатиево 42-годишният мъж блъска 16-годишното момче, след което продължава да се движи. Момчето след удара се оказва върху автомобила и пробва да се задържи, само че в последна сметка пада.

Шофьорът в никакъв случай не е имал удостоверение за ръководство, има голям брой нарушавания на пътя, в това число и за шофиране в нетрезво положение. Най-тежката глоба, която получава, обаче, е пробация.

Веднага след случая Иван Димитров изоставя автомобила пред дома си и изчезва от града. Днес не изясни за какво.
Снимка: bTV
10 дни по-късно се предава, а момчето почива в болница. Прокурор Милен Ставрев признава, че няма по какъв начин да се потвърди съществуването на алкохол.

От 2008 година до 2014 година мъжът има 19 наказателни постановления за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Близките на момчето упорстват за най-тежката присъда. Общо зад тила си мъжът има 11 влезнали в действие присъди, в това число за блудничество и обезчестяване.

Ако водачът бъде приет за отговорен го грози затвор от 3 до 15 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР