Шофьор получи условна присъда за това, че през 2015 година

...
Шофьор получи условна присъда за това, че през 2015 година
Коментари Харесай

Условна присъда получи шофьор, прегазил 70-годишен дядо в Монтанско

Шофьор получи условна присъда за това, че през 2015 година е прегазил 70-годишен дядо.
Инцидентът станал на 29 март 2015 година в монтанското село Долна Рикса. Преминаващи през селото коли забелязали неподвижно тяло на пътното платно на улица "Първа ". Подаден е сигнал на телефон 112. Пристигналите на мястото лекари открили, че индивидът е мъртъв. Мъжът е 70-годишен гражданин С. А. С. на Долна Рикса. След направената му аутопсия станало ясно, че дядото е погубен от автомобил. По тялото му са открити голям брой контузии - счупени ребра и тежка рана на главата. Незабавно полицията почнала да търси водача и колата, станали причина за нещастния случай.
Установено е, че възрастният мъж е блъснат към 20 часа. Зад кормилото на "Мазда "-та палач е стоял 47-годишен мъж от същото село. При огледа на автомобила, който бил без номера, служителите на реда са разкрили следи от удара.
За това си действие водачът К.Г.К. получил една година отнемане от независимост с изпитателен период от 5 години от магистратите от Монтанският областен съд. Той бил без брошура и карал с несъобразена с пътните условия скорост и по несъобразителност предизвикал гибелта на дядото.
Присъдата може да се апелира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР