Шофьор остава без книжка за 3 месеца и дължи 1

...
Шофьор остава без книжка за 3 месеца и дължи 1
Коментари Харесай

Без книжка и солена глоба заради каране в насрещното на магистралата

Шофьор остава без брошура за 3 месеца и дължи 1 000 лв. поради това, че карал в насрещното на автомагистрала " Хемус ". Той обжалвал наказването пред Шуменския областен съд, само че магистратите удостоверили глобата, избрана от КАТ.

Причината за неразрешената маневра била злополука с камион, поради която било спряно придвижването по Автомагистрала " Хемус " в региона на пътен възел Каспичан на 8 септември м.г.

Полицейски екипи спрели придвижването и обяснили, че би трябвало да се изчака към 15 минути придвижването да бъде пуснато още веднъж. Униформените обаче забелязали в края на образувалата се колона коли, които правели противоположен завой и тръгвали в насрещното придвижване, с цел да стигнат до етапната връзка, откъдето да " слязат " от автомагистралата.

Сред тях бил и водач с великотърновска кола " Алфа Ромео ", който бил спрян от полицейски екип. Катаджиите му написали акт за това, че карал в платно за насрещно придвижване.

Водачът обжалвал в съда, само че шуменските магистрати удостоверили акта. В своите претекстове съдът отбелязва обстоятелството, че мястото, на което е осъществено нарушаването се отличава с висока централизация на ПТП. Във въпросния сектор скоростта на придвижване е висока, макар наложените ограничавания, което се явява причина за пораждане на произшествия.

Решението предстои на касационно обжалване пред Шуменския административен съд. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР