Шофьор на училищен автобус с 1,25 промила алкохол задържаха полицаите

...
Шофьор на училищен автобус с 1,25 промила алкохол задържаха полицаите
Коментари Харесай

1,25 промила в кръвта на шофьор на училищен автобус

Шофьор на учебен рейс с 1,25 промила алкохол задържаха служителите на реда в Силистра. Това е станало при рутинна инспекция минути преди транспортното средство да тръгне с деца на екскурзия.
Екскурзията е трябвало да стартира от двора на главното учебно заведение „ ”Отец Паисий ”. Минути преди шестокласниците и петокласниците да тръгнат за резервата „ Сребърна ”, с цел да проведат открит урок, водачът на рейса е тестван за алкохол. Проверката посочила 1,25 промила, заяви bTV.
Детелина Терзиева, шеф на учебното заведение, посочи, че екскурзията е била готова по документи – били са изпратени уведомления до полицията и ДАИ.
Преди всяко такова пътешестване те ревизират водачите на рейсовете, без значение дали са учебни или на външна компания.
„ Видях се с водача следобяд, откакто беше освободен от полицията. По време на инспекцията не съм участвала, разбрах от сътрудника, който е началник на групата, че след инспекцията на водача няма да се реализира пътуването ”, изясни директорката на учебното заведение.
13 деца е трябвало да пътуват на тази екскурзия. Те са част от клуб „ Екоприятели ” и трябвало да създадат заключително занятие на групата в резервата „ Сребърна ”.
Шофьорът е чиновник на учебното заведение, той работи откогато има учебен рейс – от 2014 година До момента няма нарушавания, посочи директорката Детелина Терзиева. Тя е поискала от водача документално пояснение и по този начин е стартирала процедурата за дисциплинарно наказване. Мъжът твърди, че е сюрпризиран от резултата от инспекцията и не е използвал алкохол, а има здравословни проблеми.
Очаква се и информация от полицията, която е почнала бързо произвеждане. Отнета му е шофьорската брошура от полицията и няма да може да извършва отговорностите си като водач на учебния рейс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР