Шофьор на катафалка от Провадия се изправя пред съда, след

...
Шофьор на катафалка от Провадия се изправя пред съда, след
Коментари Харесай

4 г. след катастрофата: Съдят пиян шофьор на катафалка, блъснал моторист

Шофьор на катафалка от Провадия се изправя пред съда, откакто блъснал моторист, до момента в който карал с превишена скорост и след приложимост на алкохол.

Случаят е от 2013 година Тогава подсъдимият 38-годишен водач карал погребален автомобил по бул. " Сливница " във Варна. Той не превишил ограничаването на скоростта в градска среда, което е 50 км в час, до 85 км в час. 

На кръстовището с ул. „ Струга “ той минал на червен сигнал на светофара и налетял на моториста. От удара мотоциклетистът получил четири междинни телесни повреди.

Шофьорът на катафалката бил тестван с дрегер, който отчел 0.49 промила алкохол в кръвта му. Кръвната проба два часа по-късно отчели 0.47 промила алкохол. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да дефинира концентрацията на алкохол в кръвта на мъжа към момента на пътното произшествие. Заключението ѝ показало, че сега на злополуката той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта.

При съставянето на акт за определяне на административно нарушаване мъжът показал надзорен ваучър, публикуван за удостоверение за правоуправление, каквото в никакъв случай не е имал. Оказало се, че талонът е подправен, поради което Районната прокуратура във Варна му повдигнала и второто обвиняване.

Предстои делото против 38-годишния Милен М. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР