Шофьор на камион дължи над 10 000 лева заради пътен

...
Шофьор на камион дължи над 10 000 лева заради пътен
Коментари Харесай

Шофьор дължи над 10 000 лева заради катастрофа

Шофьор на камион дължи над 10 000 лв. поради пътен случай. Решението за наказването е на Районния съд в Нови пазар. 

Катастрафата станала на 16 ноември 2015 година сред Никола Козлево и село Хърсово. Сигнал за произшествието е подаден в 07:30 часа. Съобщено било, че има потърпевши. На място незабавно е изпратен патрулен екип и екип на Центъра за незабавна здравна помощ.
Установено било, че лидер на лек автомобил „ Субару Импреса " с шуменска регистрация се блъснал леко при разминаване с идващият насреща товарен автомобил " Ман ".

След удара лидерът на „ Субару " -то изгубил надзор над автомобила и се блъснал челно в „ Пежо 306 ", което се движило зад камиона. От удара са потърпевши 58-годишният лидер на „ Пежо " -то и спътникът му, който е на 60 години, двамата са от село Вълнари. Шофьорите на „ Субару " -то - 25-годишен мъж от село Никола Козлево и на камиона - мъж на 26 години от село Вълнари, както и този на третия автомобил са тествани за алкохол, съществуване не е открито.

 Катастрофа прати двама в болница ОД на МВР-Шумен-->

След обзор в болничното заведение в Шумен било изяснено, че 58-годишният мъж е с фрактури на ребра, а спътникът му със счупена дясна ключица. Били настанени в болничното заведение, без заплаха за живота. 

Според правосъдното решение - лидерът на камиона е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по този начин провокирал междинна телесна щета на двама души, като той се движел с несъобразена скорост и не обезпечил задоволително разстояние сред камиона и насрещно движещата се кола. 

Магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили санкция 5000 лв.. Освен нея, водачът би трябвало да заплати по сметка на Районния съд – Нови пазар направените по делото разходи в размер на 5416,38 лева Той би трябвало да заплати по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Шумен и направените по досъдебното произвеждане разходи в размер на 846,50 лева

Присъдата не е дефинитивна и подлежи на обжалване и протестиране.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР