Възмущение след отстраняването на доставчик на доставка в Бахрейн за ядене на отменена поръчка

...
Шофьор на доставчик на храна беше временно отстранен, след като
Коментари Харесай

Шофьор на доставчик на храна беше временно отстранен, след като видео, на което той яде от очевидно отменена поръчка, стана вирусно в Twitter.

Във видеото шофьорът е видян с мотоциклета си за службата за доставка на Talabat, паркиран отстрани на пътя, докато отваря каретата за доставка и яде от храна.

Когато базираният в Персийския залив вестник Khaleej Times се свърза с компанията за доставка, за да попита за инцидента, Талабат отговори в изявление, като каза, че клипът е заснет в Бахрейн и шофьорът е бил наказан.

„Наскоро разбрахме за видеоклип, показващ как мотоциклетист се справя лошо с поръчка, което противоречи на нашите политики за здраве и безопасност“, се казва в изявлението. „Въпреки че това беше потвърдено като [а] отменена поръчка, ездачът беше незабавно спрян, в очакване на допълнително разследване.

„Приемаме подобно поведение много сериозно и изпратихме напомняне до всички логистични партньори и ездачи да спазват нашите указания за здраве и безопасност.“

Докато новината за отстраняването на шофьора се разпространи в социалните медии, потребителите отвърнаха на компанията за доставка, изразявайки подкрепата си за шофьора, който изглеждаше като работник мигрант, като казаха, че той не трябва да бъде отстранен заради инцидента.

Инцидентът отново разпали ожесточена дискусия относно трудовите права в Персийския залив и критики относно отношението към работниците мигранти. В региона има около 30 милиона работници мигранти, които съставляват от 80 до 90 процента от пазара на труда в Катар, Обединените арабски емирства, Кувейт и Бахрейн и от 60 до 70 процента в Саудитска Арабия и Оман.

Един потребител на социални медии в Саудитска Арабия предложи на шофьора работа в неговата компания.

„Скъпи шофьор на Талабат, смятам, че сте се хранили поради анулиране на поръчка и чух, че ви е забранено да работите, но моля, изпратете ми директно съобщение за работа в KSA.“

Друг потребител на социални медии разкритикува човека, който е публикувал клипа, като каза, че това е причинило отстраняването му от работа.

Превод: „Човекът, който е заснел клипа и го е публикувал, е отрязал източника на доходи на този човек без никакви доказателства, Бог да му въздаде справедливост.“

Трети потребител на социални медии каза, че когато поръчка бъде отменена, не трябва да се отказва на някой, който е гладен. Друг потребител каза, че шофьорът е бил третиран несправедливо.

Превод: Когато поръчка бъде анулирана, това трябва да е право на водача.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР