Шофьор на булдозер стана първа жертва на горските пожари в

...
Шофьор на булдозер стана първа жертва на горските пожари в
Коментари Харесай

1700 огнеборци гасят горските пожари в Калифорния

Шофьор на булдозер стана първа жертва на горските пожари в Северна Калифорния. Ранени са няколко огнеборци и локални поданици. Пламъците се популяризират стремително.Според спешните служби огънят е тръгнал в понеделник от развален автомобил. От сряда пожари бушуват и в южния окръг Ривърсайд, където има задържан хипотетичен сериен подпалвач.

За последните два дни площта на пожарите в северния окръг Шаста набъбна три пъти до 11 300 хектара. Стихията се трансферира през река Сакраменто и доближи град Рединг с население 92 хиляди души, които са в развой на евакуация.

Близките пътища са задръстени с коли. Мобилизирани са 1700 огнеборци, само че стихията напредва мълниеносно при температури над 37 градуса по Целзий, в условия на променливи ветрове и ниска мокрота.

Местният клон на телевизия ABC разгласи евакуацията си в ефир.
Джулия Ейвъри, кореспондентка: Всичко, което виждам, е в оранжево. Алисън Уудс, телевизионна водеща: Излъчваме директно, само че в този момент ни изтеглят и по тази причина незабавно закриваме. Напускаме студиото тъй като не е безвредно. Както споделих следете нашия уебсайт, ние ще ви държим в течение доколкото можем.
Много региони на град Рединг са без ток. В окръзите Шаста и Ривърсайд е оповестено изключително състояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР