Шофьор издирва книжката си по трасето между Велико Търново и

...
Шофьор издирва книжката си по трасето между Велико Търново и
Коментари Харесай

Шофьор остана месеци без книжка, въпреки че е платил глобите си

 Шофьор търси книжката си по трасето сред Велико Търново и София. Всичко почнало, когато мъжът бил спрян за инспекция и се оказало, че има да заплаща санкции.

Александър Панев пътувал от София към Велико Търново. На влизане в града го стопират за полицейска инспекция. Полицаят му споделя, че има неплатени санкции и по закон книжката му би трябвало да бъде отнета.Така и става.

" Извикаха ме до патрулката и ми издадоха удостоверение за лишаване на книжката. Още на идващия ден заплатих всички дължими санкции. Това се случва на гише за електронно заплащане във Велико Търново ", изяснява Александър пред Нова тв.

Когато се прибира в София, Панев опитва да си вземе книжката. На гишето в столицата схваща, че има още едно неплатено обвързване от 2016г. Заплаща и него. Служителка му изяснява, че книжката му към момента не е пристигнала от град Велико Търново и той би трябвало да пристигна още веднъж след седмица.

" Работата ми е обвързвана с доста придвижване и автомобилът ми е необходим. След седмица още веднъж отидох за книжката си, като демонстрирах всички платежни документи. Казаха ми, че не знаят къде се намира документът и би трябвало да се върна още веднъж след седмица ", споделя Панев.

" Най-лесното е да има ПОС терминали във всяка патрулка. Така всеки безкористен човек, който желае да си заплати ще може да го направи незабавно. Има доста хора, които не желаят да си заплащат и те би трябвало да бъдат принудени. Но тези, които желаят да си платят нямат потребност от неудобства ", счита Илия Тодоров от Българска асоциация на потърпевши по произшествия.

От Министерство на вътрешните работи Велико Търново дават отговор, че към този момент тече инспекция по случая. Ако се откри, че чиновник е показал немарливост – той ще бъде осъден. Часове по-късно книжката на Панев идва в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР