Шофирайки по улиците на Луистън, Мейн в четвъртък, малкият град

...
Шофирайки по улиците на Луистън, Мейн в четвъртък, малкият град
Коментари Харесай

Стрелби в Мейн: Идиличният Луистън е призрачен град, докато издирването продължава

Шофирайки по улиците на Луистън, Мейн в четвъртък, дребният град приличаше на нереален град.

Денят откакто въоръжен мъж откри огън в две локални заведения, убивайки 18 души, хиляди поданици в южната част на щата останаха заслон, изпълнявайки заповеди като полицията продължи издирването на обвинения.

Улиците на Луистън, които по това време на годината нормално са пощенска картичка на Нова Англия през есента - листата станаха червени и блестящо оранжеви - бяха празни, магазините и затворени предприятия. Подредените домове от дървени дъски, боядисани в синьо и сиво, изглеждаха изоставени, прозорците бяха потъмнели, а вратите бяха заключени.

Декорациите за Хелоуин - надути тикви и пластмасови скелети - на балкони и тревни площи напомняха за естественото всекидневие.

От време на време над главите ни прелиташе хеликоптер, ненадейно спиране на тишината.

" Никога не съм виждал сходно нещо, в никакъв случай ", сподели дългогодишният гражданин на Луистън Питър Фертески, който беше пристигнал да види тълпите кореспонденти, струпани към локалния болница, Централен медицински център на Мейн, където чиновници споделиха в четвъртък следобяд, че 14 жертви получават лекуване.

„ Дори когато вирусът [Covid] го нямаше, хората бяха на открито “, сподели той.

Вилнята в сряда означи най-тежката всеобща пукотевица в Съединени американски щати тази година, съгласно Архив за принуждение с огнестрелно оръжие, който регистрира стрелби, при които четирима или повече души са убити или ранени, като се изключи стрелеца.

Броят на жертвите – отнети животи в една тиха сряда вечер – съвсем подхожда на общия брой убийства в щата за цялата 2022 година

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > " Това е тъмен ден за Мейн ", сподели губернаторът Джанет Милс на конференция в часовете след стрелбата. „ Хората на Люистън понасят неизмерима болежка. “

Жителите споделят, че смъртоносната офанзива е засегнала сърцето на сплотената общественост на Люистън.

Първата пукотевица се организира в Just-In-Time-Recreation, дом на юношески и възрастни боулинг лиги. След това стрелецът отишъл в Schemengees Bar & Grille, фамилен ресторант, който съгласно жителите е бил хазаин на шампионат по царевична дупка, когато нападателят разкрил огън.

След часовете по-късно започнаха да се появяват истории за жертвите - дядо, който обичаше боулинга, чиновник на Schemengees, който се опита да спре стрелеца.

Дядо, който обичаше боулинга, погубен при пукотевица в Мейн Числата зад повишаването на всеобщите стрелби в САЩ'Хеликоптери, сирени. Това е полуда “ - гражданин на Люистън
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР