“Школата за млади таланти е най-големият успех на “Арт поток”

...
“Школата за млади таланти е най-големият успех на “Арт поток”
Коментари Харесай

Школата за млади таланти е най-големият успех на “Арт Поток” 2018

“Школата за млади гении е най-големият триумф на “Арт поток” 2018. Тук се раждат бъдещите създатели. Тук е машина на времето, където се срещат бъдещите и сегашни звезди на България”, сподели Димитър Тодоранов във връзка закриването на фестивала “Арт Поток”, Царево.

Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Георги Мамалев взривиха Царево и Лозенец. В рамките на 10 дни спектакъл, музика, литература и изкуство превзеха Южното Черноморие.

Гостите на фестивала имаха опция да се срещнат с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Албена Колева, Филип Трифонов, Катето Евро, Евгени Будинов и доста други от известните ни артисти. Гвоздеят в програмата беше премиерата на пиесата „ Тя, той и още двама, трима “ от Жолт Пожгай с присъединяване на Аня Пенчева.

На литературното поле в същински празник се трансфораха и министър председателите на автобиографичните книги на Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова и Георги Мамалев. С голям интерес се организираха литературните четения на Елин Рахнев, Васил Балев и Мария Лалева. Актрисата и певица Иванка Шекерова направи за първи път същински пърформанс във вода на дребния плаж в Лозенец. Журналистът и продуцент Георги Тошев показа документалните си филми за Татяна Лолова, Стефан Данаилов и последната си лента за АББА, както и най-новата си книга за известната шведска група.

Друго нтересно предложение на „ Арт поток “ 2018 беше изложбата на театрални плакати, на български и непознати художници, получили награди от последното издание на Международното трианале на плаката.

„ Основната концепция, когато създавахме „ Арт поток “ беше, хората от Царево и почиващите на Южното Черноморие, да могат да се срещнат с изключителни български артисти и спектакли. Организирането на фестивала е естествено продължение на стремежът ми да вземам участие интензивно в популяризирането на българското изкуство и родните създатели. Клуб Hacienda Beach е средище и сцена за изява на нашите музиканти и актьори. Чрез фестивала на изкуствата се стремим да разтеглим обсега на тази сцена и отвън Лозенец. Интересът към „ Арт поток “ тази година от страна на хора от всички възрастови групи, в това число и деца, както и цялостния салон на читалището в Царево потвърдиха, че има апетит за българското изкуство и сме на верен път, когато вършим програмата от събития по време на културните празници “, споделя Димитър Тодоранов.

Фестивалът „ Арт поток “ се провежда за трета следващо година от продуцента Димитър Тодоранов със съдействието на Община Царево. В програмата бяха включени театрални постановки, художествени изложения, литературни четения, тематични празненства и срещи с най-известните български създатели. За първи път тази година част от “Арт поток” беше и лятната арт академия за деца. Тя се организира в Hacienda beach под управлението на художничката Калина Попова. Първите випускници от школата по изобразяване получиха своите дипломи и проведоха галерия със своите произведения край дребния плаж в Лозенец, а събитието бе почетено от инж.Георги Лапчев-кмет на Община Царево.

Димитър Тодоранов и неговия екип към този момент работят по програмата на „ Арт поток “ за 2019 година, която още веднъж ще е доста амбициозна и ще включва доста изненадващи участия на създатели от всички сфери на изкуствата.









Мигове от сцената и атмосферата на „ Арт поток “ 2018, запечатани в доста фотоси и видеа от всички вечери, ще откриете на страницата на Hacienda Beach във Facebook:

https://www.facebook.com/haciendabeach/

фотокредит: Владо Василев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР