Шизофренично: в Германия руската държавна телевизия RT разпалва страхове около

...
Шизофренично: в Германия руската държавна телевизия RT разпалва страхове около
Коментари Харесай

Ковид-19: как руската RT се опитва да създава паника в Германия


Шизофренично: в Германия съветската държавна телевизия RT разпалва страхове към имунизациите против Ковид-19, а в Русия ги популяризира – характерен случай на " параграф 22 " за съветската агитация.

Ваксинация със " Спутник " в съветския район Иркутск

Тревожни вести от, която излъчва на немски език в Германия: имунизациите против Ковид-19 давали два пъти повече странични резултати, „ в сравнение с през последните 20 години “. Имат се поради всички регистрирани случаи на сигнали за странични резултати при други ваксини. Една журналистка от RT твърди, че новите ваксини против Ковид-19 не са сигурни, макар съществуващите публични данни за противоположното. Според нея доказателство за това можело да се откри не другаде, а в базата данни на немския институт „ Паул Ерлих “, който дава отговор таман за имунизациите в страната.

Тя цитира две разнообразни цифри, които фактически участват в отчетите на института. От 27 декември 2020 до 31 юли 2021 в Германия са били регистрирани над 130 000 известия за хипотетични странични резултати, а в целия интервал сред 2000 и 2020 година тези известия са към 55 000. Излиза, че по време на пандемията единствено за 7 месеца броят на е двойно по-голям, в сравнение с за предходния 20-годишен интервал.

Числа без всевъзможен подтекст
Редакцията предлага
На първо място би трябвало да уточним нещо значимо: самият институт „ Паул Ерлих “ категорично акцентира, че става дума за подозрения, а не за потвърдени случаи. Тоест, че няма доказуема причинно-следствена връзка. От тези цифри не трябва да се вършат никакви заключения, така че когато става дума за заплахата от странични резултати, хората не трябва да се подвеждат от тях, а да се съветват категорично с доктор.

Специалистите от института напомнят също така, че сигнали за тежки странични резултати се появяват след въвеждането на всяка нова ваксина – това сочи опитът. Тоест, изхождаме от догатката, че новите лекарства постоянно се гледат под лупа, че им се обръща изключително огромно внимание. Това важи с особена мощ за имунизациите против сегашната пандемия, тъй като през последните десетилетия не е имало близка обстановка с такива разгорещени полемики към имунизационните акции.

Сигнали за странични резултати през мобилни приложения

И още. Никога до момента в историята не е било толкоз елементарно да се алармира за хипотетични странични резултати. В Германия имунизираните хора могат да подават такива сигнали посредством мобилно приложение, в разнообразни интернет-сайтове и даже в аптеките. Освен това разнообразни групи в обществените мрежи събират такива сигнали.

С други думи: броят на сигналите не дава никаква особена информация за броя на същинските случаи на странични резултати или пък за тежестта на тези резултати. Сигналите за странични резултати имат за цел, първо, да набират информация за изключително редки странични резултати и, второ, да бъдат база данни, с чиято помощ да се направи истински медицински разбор на рисковете.

Завишени данни за риска от смъртност

Но съветският държавен тв-канал не навлиза в такива детайлности. Вместо това дебело акцентира, че съществувал „ 45 пъти по-голям риск от гибел спрямо досегашните ваксини “. Авторката оповестява, че в интервала 2000-2020 година са регистрирани 456 смъртни случая след имунизация, а в хода на имунизациите против Ковид-19 към този момент има 1254 умряли. Тя пропуща обаче да цитира точния текст от отчета на института „ Паул Ерлих “. В него се споделя, че става дума за съмнителни случаи на „ смъртен излаз в разнообразни по дълготрайност интервали след имунизацията “. Само в 48 от тези случаи институтът е открил, че „ може или е евентуално “ да има причинно-следствена връзка със съответната имунизация – става дума на първо място за.

В Германия към този момент са имунизирани задоволително доста хора, тъй че да можем да проучваме рисковете въз основата на статистиката. Данните на Федералната статистическа работа за смъртността на хора от възрастовата група над 12 години в Германия за цялата 2020 година „ не приказват за нараснала смъртност в следствие от имунизации против Ковид-19, “ гласи мнението на института „ Паул Ерлих “.

От института " Паул Ерлих " не удостоверяват да има нараснала смъртност в следствие от имунизации против Ковид-19

Нека да си напомним, че още при започване на имунизационната акция съветският държавен тв-канал RT популяризира изказванието за някакво. И още: същата телевизия постоянно и в детайли осведоми за активността на така наречената „ Корона-комисия “, една дискусионна платформа, сплотяваща хора, настроени скептично към заплахата от пандемията. Сегашните „ вести “ на RT за страничните резултати от имунизациите се споделят хиляди пъти в обществените мрежи, в това число от деятели на и от хора, които отхвърлят заплахата от ковид. Медийни разбори демонстрират, че съветският държавен тв-канал RT е измежду най-цитираните източници на разноликата група хора,.

Безотговорно: манипулативно боравене с обстоятелствата

В немскоезичната си стратегия с числата, с цел да внуши, че имунизациите са рискови и по този начин да основава суматоха в Германия. В същото време обаче същият канал пропагандира в интерес на имунизациите в Русия: в британската му версия се споделя, че имунизацията е най-сигурният метод да се предпазим от Ковид-19. В Русия имало задоволително ваксини, просто хората трябвало да дадат единодушието си и да се имунизират. В друго известие се приказва сериозно за дребния брой имунизирани московчани, а като причина се сочи недоверието и скептицизмът.

С други думи: вкъщи си съветската държавна телевизия се бори тъкмо против тези съмнения и подозрения, които сама популяризира на Запад.

Типичен случай на шизофрения...
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР