Шията е най уязвимата част от женското тяло. Защо ли?

...
Шията е най уязвимата част от женското тяло. Защо ли?
Коментари Харесай

Шията – нашето слабо звено

Шията е най уязвимата част от женското тяло. Защо ли? Просто тя има доста тъничък, съвсем изчезнал пласт, подкожна лой, фина кожа, която съдържа малко себумни жлези и заради това елементарно се изсушава. На всичкото от горната страна в тази област кръвта циркулира по-бавно, което значи, че тъканите получават малко О2 и хранителни субстанции. Положението дефинитивно се утежнява от обстоятелството, че мускулите в предната част на шията се намират в съвсем непрекъснато безучастие и поради неналичието на натоварване, бързо отслабват и губят тонус.

Затова не инцидентно по шията се виждат първите белези на възрастта. Пръстеновидните бръчки при някои дами даже се появяват още в пубертета. Друг проблем е двойната брадичка, която в някои случаи се трансформира в тройна, четворна и по този начин нататък. При по-слабите дами пък шията грозно се изпива. Но във всички случаи резултатът е еднакъв – желае ви се да я скриете!

От 30 до 35 години
В тази възраст стартират процесите на дехидратация на кожата, намалява се и нейния тонус. Затова най-важното е да й доставяте нужната влага. Когато нанасяте утринния и вечерния си крем, не забравяйте й шията. Положителен резултат имат и повърхностните пилинги с плодови киселини. Те освен овлажняват кожата в дълбочина, само че й оказват помощ да се обновява, като отстраняват мъртвите кафези и подтикват производството на колаген.

За да подобрите тонуса на кожата пък, си правете „ ледени разтривки. Замразете във формички за лед разнообразни билкови отвари и натърквайте с тях нежната кожа сред брадичката и деколтето. Така ще подобрите кръвообръщението на шията и безусловно ще я накарате да се разсъни.

От професионалните процедури, най-хубав ободрителен резултат върху шията в тази възраст има мезотерапията. Коктейлът от витамини и хиалуронова киселина овлажнява, без да натоварва кожата или да основава взаимозависимост.

От 35 до 45 години
След 35-та година процесите на стареене се форсират, а повърхностните бръчки се задълбочават. Противодействие на тези процеси е дълбокото навлажняване, което можете да постигнете с качествени серуми. Най-добре е главната им съставна част да бъде хиалуроновата киселина. Тя възвръща водния баланс и жизнеността на клетките.

В някой дерматологични клиники евентуално ще ви предложат т. н. Нефертити лифтинг. Той съставлява инжектиране на в избрани мускули на шията, в резултата, на което се изглаждат пръстеновидните бръчки. Шията обаче е деликатна област, по тази причина процедурата би трябвало да се прави единствено от умел кожен лекар.

След 45 години
Уви, в тази възраст кожата и овалът на лицето към този момент очевидно се отпускат. Маските и кремовете стават малко ефикасни, само че можете да подобрите контура на шията благодарение на извършения. Например накланяйте шията на ляво на дясно и изключително мощно обратно. След това направете въртеливо придвижване с глава и повторете упражнението 10 пъти. Друга група мускули се тренира, когато мощно и отчетливо изговаряте гласните „ О ”, „ У ”, „ И ”.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР