Шивачки от фабриката за обувки в Дупница отново протестираха заради

...
Шивачки от фабриката за обувки в Дупница отново протестираха заради
Коментари Харесай

Омбудсманът се срещна с шивачките от Дупница, неполучили заплатите си два месеца

Шивачки от фабриката за обувки в Дупница още веднъж стачкуваха поради неизплатени заплати. Те не са получавали парите си за два месеца, сумата възлиза на близо 100 хиляди лв..

Дупница

Недоволните се срещнаха с омбудсмана Мая Манолова. Тя ги увери, че ще получат всичко дължимо от работодателя си. От 2 януари шивачките не вървят и на работа, тъй като компанията краткотрайно е спряла активността си.

Сменени са пълномощникът на сдружението, както и шефът. Собственик на компанията е италианският предприемач Джовани Габриеле, който предходната година разгласи в неплатежоспособност друга компания и още дължи по две заплати на някогашните си служащи.
Мая Манолова, омбудсман на Република България: Тези хонорари към този момент има по какъв начин да бъдат взети и да бъдат обезщетени от Фонда за гарантиране на вземанията при неплатежоспособност на работодатели. Промените, по които се мъчихме цяла година към този момент са факт, тъй че желая да ви успокоя, че парите ще бъдат получени, както от новия шеф „ АМshoes “, по този начин и от „ Амбонданца “. Добрата вест този път е, че няма прекачване на компания, тъй като това към този момент е неразрешено.
Вижте какво споделиха протестиращите пред камерата на Българска национална телевизия по-рано през днешния ден:
 Над 140 служащи от обувна фабрика в Дупница без заплати втори месец Над 140 служащи от обувна фабрика в Дупница без заплати втори месец
147 служащи във фабрика за обувки в Дупница към този момент 2 месеца са без заплати. Това е следващ случай, в който италианският шеф не съблюдава трудовот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР