Шистовата революция в Съединените американски щати се забавя, като пряк

...
Шистовата революция в Съединените американски щати се забавя, като пряк
Коментари Харесай

Шистовият бум в САЩ се забавя в момент, в койтто светът се нуждае от него

Шистовата гражданска война в Съединените американски щати се забавя, като директен резултат от намаляването на нововъведенията в бранша. Това се случва в миг, в който значимостта на добивания в Щатите нефт доближава нови небеса след офанзивата в сърцето на петролната инфраструктура на Саудитска Арабия, написа The Wall Street Journal.

Производството на нефт в Съединени американски щати нараства с по-малко от 1 % през първите шест месеца на годината, демонстрират данни на Департамента по енергетика. През същия интервал на предходната година растежът бе съвсем 7 %.

Преди няколко години производството записа спад, само че тогава той се дължеше на срутва на цените. Забавянето тази година е движено частично от проблеми в оперативната активност, в това число по-слаб рандеман в някои от кладенците, които са прекомерно близо един до различен.

Предизвикателствата усилват подозренията, че резултатът от софтуерния и инженерен прогрес, който разреши на фирмите да отключват рекордни количества газ и нефт, стартира да избледнява.

Производството на нефт в Съединени американски щати е напът да доближи приблизително 12,2 милиона барела на ден тази година, при 11 милиона барела на ден предходната година, сочат данни на Департамента по енергетика. Миналата година добивът растеше толкоз бързо - от приблизително 10 милиона дневно през януари до 12 милиона през декември - което значи, че растежът през тази се чака да бъде надалеч по-бавен.

" Доближаваме се до пика на производството ", показва Джеймс Уест, ръководещ шеф в капиталовата банка Evercore ISI.

Сега шистовото произвеждане в Съединени американски щати дава отговор за към 8 милиона барела на ден, или жестоко 10 % от всички нефт по света, като усилва доста доставките. То оказа помощ и Съединени американски щати, и света да бъдат предпазени от геополитическите шокове, като офанзивата против арабските петролни уреди.

Някои обаче предвиждат, че въпреки всичко пред промишлеността има още доста години напредък. Консултантската Rystad Energy предвижда, че производството ще доближи пик при 14,5 милиона барела на ден през 2030 година

Но растежът може да се забави, в случай че финансовата поддръжка от Уолстрийт продължи да понижава, а цените на петрола продължат да се движат към $60 за барел - фактори, които карат голям брой дребни и междинни производители да слагат акцент върху облагата, а не върху растежа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР