Широкополи черни шапки - това бяха избрали и Kейт Мидълтън

...
Широкополи черни шапки - това бяха избрали и Kейт Мидълтън
Коментари Харесай

Шапки, воалтеки, черни чорапогащници и бели перли - дрескодът на дамите на погребението на Кралицата

Широкополи черни шапки - това бяха избрали и Kейт Мидълтън и Меган Маркъл като аксесоар за погребението на кралица Елизабет II. 

 

С черна шапка беше и дребната Шарлот, щерка на Кейт Мидълтън и Уилям, оповестява Ladyzone.bg

 

Принц Джордж и принцеса Шарлот вървяха смълчано зад ковчега на прабаба си кралица Елизабет II. 

 

През последните дни източници твърдяха, че надали те се включат в процесията за кралицата, защото са доста дребни. Шарлот обаче показва, че е истинска млада дама, елегантна и способна да управлява страстите си. Тя е добра в спазването на етикета и даже дава препоръки на по-големия си брат за това.

 

На траурни церемонии дамите от кралското семейство наложително избират перли като бижута. 

 

След гибелта на кралицата на 8 септември дамите от фамилията започнаха да съблюдават деликатно кралския протокол - обличат се в черно, постоянно сa воал и прибавят бижута с перли и диаманти. 

 

Защо точно перлите са желани за кралския печал?

" Това е традиция ", споделя Вивиен Бекер, експерт по история на бижутата, представена от " Вог ". " Става дума за угнетяване на цветовете. Перлите са добър избор, тъй като не са блестящи или дръзки. Избирайки ги, вие показвате, че сте сдържани и проявявате почитание. "

 

Естествените перли, формирани по в черупката на мекотело, са рядко срещано знамение на природата, което очарова хората още от антични времена. Гърците са вярвали, че те са се образували от сълзите на боговете. В китайската традиция в устата на мъртвеца се поставяла перла като отбрана, с цел да се улесни пътуването му към задгробния живот.

 

" Те са знак на изтънчена грациозност ", разяснява дизайнерката Мелани Георгакопулос, която има лична марка бижута с перли.

Кралското семейство, несъмнено, има щастието да носи бижута най-вече от естествени перли.

Самата кралица Елизабет ги е носила, когато е скърбяла за татко си Джордж VI след гибелта му през февруари 1952 г. 

По-късно Даяна, принцесата на Уелс, избира перли, когато участва на погребението на принцеса Грейс от Монако. Даяна избира и къса огърлица от огромни перли, когато участва на погребението на Джани Версаче след убийството му през юли 1997 година

 

Миналата седмица, когато придружаваше ковчега на майка си по пътя му от Шотландия до Лондон, Ан носеше перлените обеци на Андрю Грима, които бяха подарък от родителите ѝ в края на 60-те години на предишния век.
 
На погребението принц Хари още веднъж не е в униформа, също като чичо си Андрю, тъй като те избраха да не служат на короната. 

 

По първични данни, за отдаването на респект край ковчега на кралицата принцът също нямаше да е в униформа, само че това се промени след това. До него, дружно с другите внуци на кралицата, той застана облечен с униформа. Според източници е имал специфичното позволение на татко си. 

 

Съпругата му, Мегън Маркъл, си постави обеци, подарени ѝ от Елизабет II.

" Мегън Маркъл уважи паметта на Елизабет II, като си постави обеци, подарени ѝ от английската кралица ", написа в. " Дейли мейл ".

" Американската актриса дойде в понеделник в Уестминстърското абатство. Маркъл бе облечена с черна траурна рокля, носеше обувки в същия цвят и черна шапка. Тя избра за аксесоар обеци със скъпоценни камъни и бисери, подарени ѝ от Нейно величество малко откакто Маркъл се омъжи за внука на кралицата през 2018 година ", добави вестникът.

" Една заран Нейно величество ме предложения на закуска. Тя ми подари чифт обеци и колие ", описа Маркъл пред американска телевизия през 2021 година, напомни " Дейли мейл ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР