Шипулин се отказва от биатлонаРуският биатлонист Антон Шипулин обяви, че

...
Шипулин се отказва от биатлонаРуският биатлонист Антон Шипулин обяви, че
Коментари Харесай

Шипулин се отказва от биатлона

Шипулин се отхвърля от биатлона
Руският биатлонист Антон Шипулин разгласи, че се отдръпва от спорта, две седмици откакто австрийски прокурори разкриха, че са разкрили позитивна допинг проба в съветския отбор. Шипулин постоянно е отхвърлял обвиняванията по собствен адрес, само че той и неговите съветски сътрудници получиха възбрана да вземат участие на Зимните олимпийски игри през февруари заради допинг абсурда.,,Това ще бъде последното съревнование в кариерата ми “, съобщи 31-годишният руснак преди съревнованието в немския град Гелзенкирхен на 29 декември, оповестиха съветски осведомителни организации.

,,Няма никакъв смисъл да не преставам да изтезавам себе си, почитателите ми и околните ми. Нямам нужната мотивация, с цел да продължа да се състезавам “, сподели той на конференция в Москва.,,Освен това и здравословното ми положение е извънредно несигурно. Само за последния месец страдах три път от вирусни инфекции. Не тичам от проблемите си. Винаги съм твърдял, че съм чист и не съм приемал неразрешени стимуланти, само че към този момент не намирам наслаждение в спорта “, разяснява още Шипулин.

Австрийски прокурори оповестиха на 13 декември, че проверяват членове на съветския отбор по биатлон заради подозрения за позитивни допинг проби по време на Световното състезание в 2017 в австрийския зимен курорт Хохфилцен. Шипулин, олимпийски златен медалист от игрите в Сочи, бе един от състезателите, които дадоха проба.,,Ядосан съм, че ме подозират и упрекват за нещо, което не съм отговорен “, разгласява той по-рано в своя профил в Инстаграм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР