Шиповете не се лекуват и болят много, но има продукти

...
Шиповете не се лекуват и болят много, но има продукти
Коментари Харесай

Ябълковият оцет - пръв помощник при шипове в петата РЕЦЕПТА

Шиповете не се лекуват и болят доста, само че има артикули от природата, които могат да облекчат болката. Лошото при шиповете, изключително на петата, е, че поради мощната болежка и дискомфорт не може да се върви обикновено. Болните непрестанно би трябвало да се преценяват какво да обуят, тъй като е съвсем невероятно да се сложат тесни или високи обувки. Повечето, които имат шипове на петата, накуцват и от това страда общественият им живот.

Изпитано средство при шипове на петата е ябълковият оцет. Той би трябвало да е същински, естествен и подготвен в домашни условия, с цел да бъде още по-ефикасен. Рецептата е доста лесна - налейте в бездънен съд - най-добре леген ябълков оцет, в който да потапяте петата си за към 20-30 минути всеки ден. Може да си вършиме и компреси, а през нощта да обувате чорапи, авансово натопени в ябълковия оцет. След това върху тях се поставя найлонов плик и от горната страна се обуват още един чифт чорапи.

Това лекуване би трябвало да се прави по-продължително време, макар че още на първата седмица ще получите усъвършенстване и болките от шипове на петата ще намалеят.

При шип в петата може да се направи гъста каша като лапа от среда на филия стандартизиран самун, напоена с вода и оцет, смесени в съответствие 1:1. Кашата се постанова на петата. Увива се с найлон или фолио, обува се чорап или се превързва без доста стягане.

Компресът престоява няколко часа, само че не цяла нощ, тъй като се получават гъбички от лапата с оцет и стандартизиран самун.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР