Шипката действа противовъзпалително при множество заболявания Идеална е за този

...
Шипката действа противовъзпалително при множество заболявания Идеална е за този
Коментари Харесай

10 супер ползи от шипката

Шипката работи противовъзпалително при голям брой болести

Идеална е за този сезон.

Чай от шипка

Плодовете на шипката са едни от най-хубавите източници на витамин С, който е доста значим за имунната система, здравето на кожата и тъканите, както и за функционалността на надбъбречната жлеза. Определено не подценявайте шипката, когато решите да укрепвате здравето си.

Наричат шипката „ кралица на билките " и това не е инцидентно, тъй като тя съдържа букет от потребни за организма субстанции. По разнообразието и количеството витамини тя превъзхожда огромна част от познатите ни лечебни растения. В 100 г плодове шипки да вземем за пример се съдържат към 2 г витамин С, което е с 30-40 пъти повече, в сравнение с в алените домати и лимоните и с към 300 пъти повече спрямо ябълките.

Освен това дребните червени плодчета съдържат скъп комплекс от натурален витамин А, незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6, мощни антиоксиданти и витамин Е, които са значими за здравето и хубостта на кожата. Отварата от шипки е отличен метод да върнем кондицията на организма и да се " имунизираме " срещу грип.

 
Как вярно да си приготвите чай от шипки
1 с.л. шипков плод накиснете в чаша вряла вода и оставете за няколко часа. После може да добавите мед.

С този чай ще укрепите стените на съдовете, ще помогнете за образуването на червени кръвни телца, ще подобрите апетита, организмът с лекост ще се оправи с простудата и вирусите. Чаят от шипки е добре да се пие преди ястие.

Запознайте се с 10 невероятни изгоди от шипката:
Помага при настинка и подкрепя противовъзпалителните процеси;Отвара и чай от шипков цвят се употребяват за компреси при възпаления на очите и кашлица;Отвара от листа и клончета работи болкоуспокояващо при радикулит и стомашни колики, употребява се също при метеоризъм и диария;Шипковото масло се употребява при рагади (нацепване) на зърната при кърмачки, при рани, получени от залежаване, трофични язви; дерматити;Семената на плода имат жлъчегонно, диуретично и антисептично действие;Шипковият плод намалява кръвната захар, подтиква образуването на червени кръвни телца и се предлага при заболели от диабет, анемия, както и болести на нервната система;Облекчава сърдечни и бъбречни премеждия, възстановява кръвообращението и високото кръвно налягане, оказва помощ и при чернодробни заболявания;Отвара от шипки се предлага при вътрешни кръвоизливи, изобилна менструация, кървящи хемороиди, мъчно уриниране, хронично инфектиране на бъбреците, витаминен дефицит, труднозарастващи рани и язви;В националната медицина плодовете на шипката са се ползвали при камъни в бъбреците, анациден гастрит, маточни и носни кръвотечения;Чаят от шипки ускорява имунитета и дава сила – високите количества на витамин С в шипката може да спомогнат за намаляването тежестта и честотата на настинките. Чаят от билката е богат и на значимия витамин А, който също спомага за усилване защитните сили на организма и дава повече сила. / Аз дамата

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР