Шиндзо Абе По-малко от 40% от жителите на Япония подкрепят

...
Шиндзо Абе По-малко от 40% от жителите на Япония подкрепят
Коментари Харесай

По-малко от 40% от японците подкрепят промяна на конституцията


Шиндзо Абе

По-малко от 40% от жителите на Япония поддържат концепцията на премиера Шиндзо Абе за смяната на така наречен мирна конституция на страната, сочат резултатите от допитване до публичното мнение, осъществено от организация Киодо.

Според допитването 39.2% от респондентите поддържат концепцията за смяна на главния закон. В същото време 48.5% от популацията на страната на изгряващото слънце са изрично срещу самодейността на премиера. Резултатите от допитването демонстрират също по този начин и спад в поддръжката за държавното управление на Абе – спрямо сходна анкета от февруари рейтингът на кабинета е паднал с 2.7% и сега е 48.1.

Шиндзо Абе намерено се изрича в поддръжка преразглеждането на " мирната " глава в главния закон на страната, която прогласява отхвърли на страната от основаване на лична войска и присъединяване във война.

Внасянето на промени в конституцията е една от основните линии на вътрешна политика, следвана от премиера и неговата Либерално.-демократическа партия. Шиндзо Абе неведнъж е упорствал, че написаната преди повече от 70 година конституция не дава отговор на сегашните геополитически условия и че е належащо Япония да има свои въоръжени сили, като се регистрира нестабилната обстановка в района, в който се намира страната.

Според настоящото законодателство ремонти в конституцията могат да се вършат единствено след провеждането на референдум в страната. А до такова нещо може да се стигне, единствено в случай че две трети от депутатите в двете камари на Народното събрание поддържат концепцията. В момента ръководещите имат нужното болшинство в Народното събрание, само че не бързат с организирането на референдум – заради отрицателно настроеното болшинство измежду популацията против смяна на главния закон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР