Шхуна отплава от южния бряг на Англия, за да обучи

...
Шхуна отплава от южния бряг на Англия, за да обучи
Коментари Харесай

Кораб с бъдещи учени отплава по следите на Дарвин

Шхуна отплава от южния бряг на Англия, с цел да образова и въодушеви ново потомство естествоизпитатели, проследявайки пътуването, подхванато от младия Чарлз Дарвин преди близо 200 години и довело до неговата доктрина за еволюцията, съобщи Асошиейтед прес.

Нидерландският ветроходен транспортен съд " Остерхелде " (Oosterschelde) беше приветстван, когато напусна Плимут, отправяйки се на двугодишна задача. В нея ще вземат участие бъдещи учени, които ще учат типовете, открити от Дарвин, и ще създават планове за спасяването им. 

Корабът ще служи като плаваща лаборатория в морето и в пристанищата. В хода на експедицията, наречена " Дарвин 200 ", ще бъдат обучавани към 200 млади естествоизпитатели и природозащитници от целия свят.

" Правим това в името на вярата, бъдещето и смяната на света ", сподели ръководителят й Стюарт Макферсън.

Макферсън добави, че групата от най-вече 18-25-годишни младежи " няма да разреши животни или растения да срещнат своята крах ". 

Дарвин отплава с кораба " Бигъл " през 1831 година на петгодишно пътешестване, преминавайки край Южна Америка и стигайки до Австралия и Нова Зеландия.

Корабът ще направи първото си прекъсване на Канарските острови и по-късно ще прекоси Атлантическия океан до Бразилия. " Остерхелде " ще премине край източния и западния бряг на Южна Америка и ще стигне до островите Галапагос, където Дарвин прави някои от най-важните си открития.

Ботаникът Сара Дарвин сподели, че поддържа задачата по следите на нейния прапрадядо, защото задачата й е да насочи вниманието към измененията в околната среда. По думите й най-важният завет на Чарлз Дарвин е индивидът да осъзнае своето място в природата.

" Винаги съм считала, че си коства ежедневно да подсещаме, че хората и останалата част от живия свят имат общ генезис. Преди 160 години Дарвин е споделил, че ние сме свързани с останалата природа. Ние не сме над нея, ние сме част от природата ", показа Сара Дарвин. 

Корабът " Остерхелде " ще плава до Австралия и Нова Зеландия, преди да се върне в Южна Америка и по-късно още веднъж ще прекоси Атлантическия океан до Южна Африка, преди да се върне в Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР