Шейсет и пет души загинаха след като ирански пътнически самолет,

...
Шейсет и пет души загинаха след като ирански пътнически самолет,
Коментари Харесай

Самолет се разби в Иран, 65 души загинаха

Шейсет и пет души починаха откакто ирански пътнически аероплан, изпълняващ полет по вътрешна линия, се разруши в югозападната част на Иран. Първоначално бе оповестено, че всички 66 души на борда са починали, само че иранската организация ИРНА, представена от Асошиейтед прес, заяви, че един човек е пропуснал полета. Така починалите са 59 пасажери и шест души екипаж.

Самолетът, който е осигурявал в ръзката по въздух сред Техеран и град Ясудж , " се е разрушил в региона на град Семиром, на близо 480 километра южно от иранската столица.
 Иран аероплан злополука БГНЕС

Самолетът Ей Ти Ар (ATR) на самолетна компания Асеман еърлайнс (Aseman Airlines) е превозвал 59 пасажери, а екипажът му е бил от 6 души , когато е липсващ от екраните на радарите тази заран. Местни поданици са видели злополуката.

Семиром, както и Ясудж , са ситуирани в планините Загрос . Самолетът е и зчезнал от радарите 50 минути след началото на полета . Лайнерът се е врязал в хребета Дена в планините Загрос . Разстоянието сред столицата и крайната дестинация е 556 км, които всекидневно се минават за час и половина от самолета.

Изпратен е бил избавителен хеликоптер, тъй като поради планинския релеф до мястото на злополуката коли за спешна помощ не могат да се придвижат, посочи представител на избавителните служби. Хеликоптерът, опитал се да стигне до мястото на злополуката, не е съумял да кацне поради неприятните метеорологични условия , споделиха избавителните служби по държавната телевизия.

" След претърсването на зоната, в която се е разрушил самолетът, бяхме осведомени, че всички хора на борда са починали ", сподели в началото Мохамад Табатабай - представител на Aseman Airlines, в ефира на държавната телевизия.
Часове по-късно Aseman Airlines съобщи, че не удостоверява оповестените по-рано данни за 66 жертви при злополуката на неин аероплан, съобщи Франс прес. Табатабай посочи, че компанията към момента няма достъп до мястото на злополуката и затова не може да удостовери дефинитивно гибелта на всички пасажери в самолета .

Иранските медии оповестяват, че к омандирът на разрушилия се аероплан през 2013 година съумява да приземи аероплан с отказал мотор.

Последната тежка злополука с цивилен аероплан в Иран стана през 2014 година
- 3 9 души починаха, откакто аероплан Ан-140 на иранската самолетна компания Сепахан (Sepaham) се разруши малко след излитането си от летището в Мехрабаз, южно от Техеран. Самолетът трябваше да лети от Техеран до град Табас в Източен Иран.
 Иран аероплан злополука БГНЕС
Три години по-рано цивилен аероплан се разруши в Северен Иран . Загинаха близо 80 души, напомня Агенция Франс Прес.

Санкциите на Съединени американски щати, Организация на обединените нации и европейските страни, на които Иран беше подложен в продължение на дълги години, пречеха на управляващите да купуват аварийни елементи или западни самолети за възобновяване на остарелия цивилен въздушен флот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР