Шейх Абдула бин Зайед ал-Нахаян се срещна с Българския премиер

...
Шейх Абдула бин Зайед ал-Нахаян се срещна с Българския премиер
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Обединените арабски емирства е в София

Шейх Абдула бин Зайед ал-Нахаян се срещна с Българския министър председател Бойко Борисов и с външния ни министър Екатерина Захариева. На срещите е контрактувано да бъде отворен канал за връзка сред престолонаследника и българския министър председател с съществена цел развиване на взаимоотношенията и да се работи и за увеличение на комерсиалния продан сред двете страни. Днес в столицата ни беше намерено посолство на Обединените арабски емирства.

Държавата, която направи от пустинята градина, а от морето земя развива извънредно доста високите технологии. В тази сфера Обединените арабски емирства може да си партнират с България в ай ти бранша и изследванията за изкуствен интелект. Така Екатерина Захариева изясни съответно по какъв начин може да се задълбочат връзките сред двете страни и в други сфери - на стопанската система, сигурността, туризма и земеделието. Двамата външни министри не са пропуснали и горещата тематика за вчерашната офанзива против кораби в Оманския залив.
Екатерина Захариева - министър на външните работи: Ние надълбоко осъждаме и сме изключиктелно обезпокоени от нова ескалация на и този атентат върху двата кораба в Оманския залив единствено месец по-късно, преди месец имаше още веднъж нахлуване против 4 кораба в Оманския залив.  Атаките против танкери в Оманския залив породиха напрежение сред Съединени американски щати и Иран Атаките против танкери в Оманския залив породиха напрежение сред Съединени американски щати и Иран
Европейският съюз и Китай приканиха към въздържаност след размяната на взаимни обвинявания сред Съединените щати и Иран за офанзивите против танкери в Оманск...
шейх Абдула бин Зайед бин Султан ал-Нахаян - министър на външните работи на Обединените арабски емирства: Става дума за акция по взривяване от вън, под равнището на водата и технологията, която е употребена, както и избора на момента, точният избор на задачите, тъй че да не бъдат потопени и да не бъде излят нефт от тези кораби - всичко това са благоприятни условия, с които противозаконните групировки не разполагат. Това е точна и прецизна интервенция, проведена от страна. Досега обаче не можем да кажем, че имаме задоволително доказателства, които да сочат някоя избрана страна.
Регионът, в който се намират е сложен, сподели още шейх Абдула - само че това е район с доста запаси, нужни на света и по тази причина те биха желали потокът на газ и нефт да е непрекъснат и сигурен, за da е в интерес на международната стопанска система. През идната година шейх Абдула предложения българската си сътрудник на ЕКСПО 2020 в Дубай. В тази връзка е разисквана опцията за основаване на директна самолетна линия, която да усили туристите от Обединените арабски емирства. В момента те са доста малко - 1900 души през тази година, а през 2012 - са били едвам 300.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР