Шев на БСП изрази мнение за новите санкции към България.Главният

...
Шев на БСП изрази мнение за новите санкции към България.Главният
Коментари Харесай

Вигенин за Магнитски: Искаме институциите да си свършат работата

Шев на Българска социалистическа партия изрази мнение за новите наказания към България.

" Главният прокурор да изиска данните за глобените по " Магнитски ", тъй като, в случай че това е закононарушение, което се глоби от американската страна, в още по-голяма степен това би трябвало да важи тук. Тези запаси, за които се приказва, че са отклонявани, те са за сметка на българския народ. Ако Съединени американски щати са наши сътрудници и желаят да се борят с корупцията, а това са тежки корупционни обвинявания за големи средства, дано да ни дават тези данни. Главният прокурор да ги изиска и в случай че не му ги дадат, да каже, че не са му ги дали, или като му ги дадат - да забележим какво ще направи прокуратурата. Не мисля, че просто по този начин би трябвало да остане това нещо.... Искаме институциите да си свършат работата ".

Това съобщи пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на 48-ото Народно заседание.

" Има чувството, че това е офанзива по съветското наличие в българската енергетика, а не съответно против тези персони. В оповестеното известие има много безапелационни изказвания, напълно съответно са написани някакви неща.... Трябва да отчетем това, че тези имена попаднаха в листата " Магнитски ", само че надалеч не сме от тези, които ще прибързат, с цел да ги анатемосат. Не можем безрезервно да се разграничим и да си захвърлим хората.... Изглежда като налагане на американски интерес в някаква сфера, създавайки подозрения към хора, свързани с българската енергетика ", разяснява той.

По думите му случаят с Владислав Горанов е по-различен от останалите в новия лист " Магнитски ", написа novini.bg.

В предаването " Неделя 150 "  Кристиан Вигенин коментира извършения в събота 50-и Конгрес на Българска социалистическа партия:

" Има метод да работим дружно, в случай че задачата ни е да има силна БСП. Има разлики, само че сътрудниците би трябвало да бъдат градивни. Аз не съм видял нещо градивно, единственото, което се чува, е искане на оставка на Нинова ".

По въпросите за обединения и държавно управление в 49-ото Народно заседание ще се произнесе партията, акцентира Вигенин:

" Вчера поехме ангажимент, че това ще стане с гласоподаване от всички членове на партията, като на референдум. Но това ще стане, откакто имаме резултатите от изборите на 2 април ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР