Шествието за защита на правата на ЛГБТ обществото София Прайд

...
Шествието за защита на правата на ЛГБТ обществото София Прайд
Коментари Харесай

София Прайд издига политически искания за равни пред закона права на ЛГБТ хората


Шествието за отбрана на правата на ЛГБТ обществото София Прайд ще се организира през днешния ден в столицата.

Парадът стартира в 16 ч пред Паметника на руската войска в Княжеската градина с музикална стратегия, а в 19:30 ще тръгне и самото шествие. У нас събитието се организира за дванадесета поредна година, като нормално е придружено и от контрадемонстрация. Такава се чака и през днешния ден.

Тазгодишното мото на парада е "Не давай власт на омразата! "

"Слагайте короните, перуките, броката, токчетата, кубинките, кецовете и каквото друго намерите за добре и елате да станете част от многохилядното шествие от хора, които споделят обща концепция и идея — че да бъдеш лесбийка, гей, би, транс, интерсекс, куиър, хетеро, асексуален, пансексуален, джендъркуиър или каквато и да е друга еднаквост, е неотделима част от теб, която би трябвало да бъде прегърната, тъй като многообразието е прелестно! Не забравяйте да вземете със себе си гаджето, мама, баща, кучето и всеки различен, който ви обича и поддържа! ", приканват уредниците.

Прайдът издига политически претенции за равни пред закона права на ЛГБТ хората. Целта му е и да се пребори с омразата и стигмата - отменяне от семейство и другари, принуждение заради ненавист, тормоз в учебно заведение, дискриминация на работното място и в областта на образованието, неналичието на законодателна уредба на връзките в фамилиите на ЛГБТИ хората и други, изясняват още уредниците на събитието.

Гост-изпълнители в музикалната стратегия са победителката в миналогодишната Евровизия - Нета от Израел, фолкзвездата Галена, Ерол от група "Уикеда ", Мила Роберт, Рут Колева и дует IVA.

Прайдът се поддържа от посланиците на над 20 страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР