Шествието Безсмъртен полк - България ще се състои и тази

...
Шествието Безсмъртен полк - България ще се състои и тази
Коментари Харесай

От паметника на Незнайния воин до този на Съветската армия: Планът на шествието Безсмъртен полк

Шествието " Безсмъртен полк - България " ще се състои и тази година допълнително от 60 български града на следващия ден, оповестиха на конференция в Българска телеграфна агенция представители на Националния учредителен комитет за отбелязване на 9 май - Ден на успеха над хитлерофашизма и Ден на Европа.

В организационния комитет вземат участие представители на Съюза на ветераните от войните на България, военнопатриотични и други неправителствени организации.

От 9.00 часа на следващия ден пред Паметника на Незнайния боец ще бъдат положени венци и цветя. Изпратени са предложения до институциите и дипломатическия корпус. Началото на шествието " Безсмъртен полк " е от 9.30 часа от площад " Св. Александър Невски ". Маршрутът е от Паметника на Незнайния боец по ул. " 15 ноември ", бул. " Цар Освободител " - до Паметника на Съветската войска, където ще има слова, полагане на венци и цветя и концерт до към 14.00 часа.

Участниците в шествието още веднъж ще носят фотоси на свои близки, починали във Втората международна война и в проведената антифашистка опозиция. Подготвени са и 30 табла с имената на 13 000 жертви.

Сред организациите, декларирали присъединяване в шествието " Безсмъртен полк - България " са Съюзът на ветераните от войните на България, Координационният съвет на съветските съотечественици в България, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите и други

Шествие е планувано и в други градове на България, като уредниците показаха, че до момента са декларирали присъединяване повече от 60 града.

Инициативата " Безсмъртен полк " е родена в съветския град Томск през 2012 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР