Шествие за забрана на фермите за ценни кожи се провежда

...
Шествие за забрана на фермите за ценни кожи се провежда
Коментари Харесай

Пореден протест в София с искане за забрана на фермите за ценни кожи

Шествие за възбрана на фермите за скъпи кожи се организира довечера в София. Над 50 протестиращи се събраха на площад "Независимост " в 19 часа с възгласи "фермите за кожи са доста неприятни ". Демонстрацията им приключи пред НДК с фешън ревю.

Активистите сигнализират, че годишно над 100 милиона животни в света са убивани поради кожите им, които се употребяват от стилната промишленост и упорстват развъждането и убиването на норки и лисици единствено поради кожите им да бъде неразрешено със закон у нас.

Това е следващата демонстрация на деятелите, които за последно стачкуваха пред прозорците на Министерския съвет през юни. Те сигнализират, че през ноември към 130 000 животни ще бъдат убити в газовите камери на двете функциониращи български ферми за скъпи кожи.

Природозащитниците напомнят, че 17 европейски страни са приели ограничения против фермите за кожи, а в 12 от страните е въведена и цялостна възбрана.

Протестиращите акцентират, че към този момент даже стилната промишленост отхвърля използването на скъпите кожи като над 1000 фешън марки по света са се присъединили в акцията "Търговец без скъпи кожи ". Защитниците на животни предизвестяват, че това е единствено първият от серия сходни митинги. Те акцентират, че безсмисленото, по думите им, ликвидиране на стотици хиляди животни може да се спре само с решение на политиците. Според тях, такава възбрана е на първо място честен избор, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР