Шествие от катафалки премина пред Министерски съвет. Траурните автомобили минаха

...
Шествие от катафалки премина пред Министерски съвет. Траурните автомобили минаха
Коментари Харесай

Погребални агенти провеждат протестно шествие в центъра на столицата

Шествие от катафалки мина пред Министерски съвет. Траурните коли минаха по жълтите павета, с цел да стигнат до Народното събрание.

На катафалките са залепени български трибагреници, а водачите им натискат дълготрайно клаксоните на транспортните средства. В региона е засилено полицейското наличие.

На 27 февруари депутатите одобриха промени в Закона за устройство на територията. " За " законопроекта, уреждащ типа на гробищните паркове гласоподаваха 85 народни представители, " срещу " - 13 и " въздържали се " - 32, с което той бе признат. Вносители на законодателната самодейност са депутати от Вътрешна македонска революционна организация.

Текстовете плануват общинският съвет да приема разпоредба, с която да урежда ръководството и вътрешния тип в гробищните паркове, реда и изискванията за погребения и кремации, използването и благоустрояването на гробните и урнови места и обвързваните с тази активност услуги на територията на общината. С нея се дефинират и условията към търговците, извършващи погребални строително-монтажни и каменоделски услуги на територията на гробищните паркове.

В претекстовете на законопроекта вносителите показват, че точно неналичието на закон за погребалната активност, с който да се контролират публичните връзки, свързани с траурно-обредната активност, ръководството на гробищните паркове и статусът на лицата, които могат да правят траурно-обредни услуги, води до нуждата от предлаганите промени.

От погребалните организации смятат закона за лобистки.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР