Шестте основни унгарски опозиционни партии преглътнаха разногласията си и дадоха

...
Шестте основни унгарски опозиционни партии преглътнаха разногласията си и дадоха
Коментари Харесай

Шест опозиционни партии в Унгария правят общ фронт срещу Орбан

Шестте съществени маджарски опозиционни партии преглътнаха различията си и дадоха поръчка да образуват съюз, с цел да победят премиера Виктор Орбан и неговата партия Фидес на идващите парламентарни избори, които ще бъдат през 2022 година
Новата коалиция ще включва доста разнообразни партии, от крайнолеви до десни, които излизат с обща декларация, че са чули гласа на гласоподавателите си и са подготвени да преодолеят различията, съобщи Франс прес.
Партиите се съгласяват да разработят обща стратегия за ръководство и да показват единни претенденти против партията на Орбан във всички 106 изборни окръга на страната. Ще бъдат проведени и първоначални избори при положение на различия при избора на претендентите.
Орбан завоюва с огромна преднина три избори от 2010 година насам посредством частично на промени на изборния закон, напомня Българска телеграфна агенция. Една обединена съпротива обаче ще го сложи в затруднено състояние.
Националистът Орбан е упрекван от опозицията и от някои от сътрудниците си в Европейски Съюз, че води Унгария към властнически режим, който се отклонява от полезностите на Европейски Съюз, по-специално в областите на публичните свободи и имиграцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР