Шестте най-големи европейски държави не са давали нови обещания за

...
Шестте най-големи европейски държави не са давали нови обещания за
Коментари Харесай

ЕС не е обещал военна помощ на Киев през юли: Политико

Шестте най-големи европейски страни не са давали нови обещания за военна помощ на Украйна през юли, заяви в четвъртък новинарският уебсайт Politico , базирайки се на данни от Института за международна стопанска система в Кил, Германия.

Това е първият месец, в който не е обещана такава помощ, откогато Русия изпрати войски в Украйна в края на февруари, което е знак, че " военната помощ за Украйна може би понижава ", заключава американското издание.

То също по този начин упрекна водещите страни от Европейски Съюз, изключително Германия и Франция, че не съумяват да се оправят с равнището на военната помощ за Киев, която получават от Обединеното кралство, Полша и Съединени американски щати.

През целия интервал на спора Институтът в Кил води така наречен стратегия " Проследяване на поддръжката за Украйна ", която съдържа лист и количествено изражение на интернационалната военна, финансова и филантропична поддръжка за държавното управление на Владимир Зеленский.

Кристоф Требеш, началник на екипа за следене на поддръжката за Украйна, съобщи пред Politico, че данните от неговия план демонстрират, че уговорките за европейска военна помощ за Киев понижават от края на април.

Въпреки че войната навлезе в сериозна фаза, новите начинания за помощ престанаха да се реализират ", споделя той.

Миналата седмица западните поддръжници на Украйна се срещнаха на донорска конференция в Копенхаген, на която дадоха обещание още 1,5 милиарда евро помощ, само че съгласно Требеш тази сума е " нищожна спрямо тази, която беше събрана на предходните конференции "

Изследователят упорства, че спорът в Украйна е толкоз основен за Европейски Съюз, колкото европейската дългова рецесия от 2009 година или пандемията Covid-19, за които бяха изхарчени милиарди за незабавни ограничения.

Когато съпоставим скоростта, с която беше извадена чековата брошура, и размера на предоставените пари, спрямо това, което се предлага на Украйна, те са оскъдни ", сподели той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР