Шестте милиона лева, които оръжейната компания Емко се ангажира да

...
Шестте милиона лева, които оръжейната компания Емко се ангажира да
Коментари Харесай

С 6-те милиона лева "Емко" ще плати грешката на Караниколов, ощетила ВМЗ, заяви собственикът

Шестте милиона лв., които оръжейната компания " Емко " се ангажира да заплати, с цел да си върне договорите, отнети й от страната около замразения лиценз, ще отидат във ВМЗ - Сопот. Това е отплата за държавния цех, на който Министерството на стопанската система разпореди да извърши поръчка, отнета от " Емко ". Това се разбра от думите на притежателя на " Емко " Емилиян Гебрев пред Би Ти Ви.

Преди ден на среща при премиера Бойко Борисов сред Гебрев и министъра на стопанската система Емил Караниколов се стигна до решението договорите на " Емко " да бъдат върнати, откакто и лицензът за експорт му беше възобновен. След нея Борисов сподели, че и Гебрев, и министърът са създали неточности.

Помолен да разясни кой в какво е бъркал, през днешния ден предприемачът разяснява, че министърът е сложил държавната благосъстоятелност преди частната, измамен, че ВМЗ е в положение да извърши наново поръчката за " Емко " в периодите и спецификациите, изисквани от клиента. Впоследствие се оказало, че това не може да стане.

В резултат на това е зародила и вредата от 6 млн. лева за държавната компания. " При превъзлагане на поръчката ВМЗ са вложили средства, ние взехме решение да почистим това и в случай че коства 1 лева, да дадем 2 ", кеаза шефът на " Емко ".

" Останах с усещане, че Караниколов не е осведомен детайлно по доста въпроси. Явно хората, които са му давали хрумвания и са показвали какво би трябвало да се направи, не са били верните ", сподели Гебрев, само че не отговори на въпроса дали тези хора са от Народното събрание, както позволи в по-ранно изявление преди разрешаването на бизнес казуса си.

Своята неточност Гебрев вижда в това, че прекомерно късно е уведомил премиера Бойко Борисов за проблема. " Моята неточност е, че съм бил прекомерно мек и че прекомерно късно съм се обърнал към Борисов за решение на въпроса. Ако бях го сложил по-рано, може би нямаше да се развие и да има негативен за страната резултат. За жал, когато нещо би трябвало да се реши, то върви по пирамидата нагоре и постоянно стига до Борисов ", заключи предприемачът.

" Не бива да се търсят постоянно неточности, когато всичко приключва добре. Затварям страницата, прибирам се на 24 май, все едно тези месеци не са били. Нека позитивното ни води, другояче не сме продуктивни не можем да се развиваме ", прикани той.

Гебрев удостовери, че на срещата при Борисов се е схванал с страната разногласието за собствеността му в различен оръжеен цех - " Дунарит ", да се вземат решение в съда. Той отхвърли да има връзка с някогашния притежател на " Дунарит " и банкрутиралата КТБ Цветан Василев и сподели, че води правосъдни каузи и против него.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Спорът за "Емко " и "Дунарит " (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР